Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

Soma’da kurban hareketliliği başladı

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Belediyesi tarafından yaptırılan modern Kurban Pazarında bayram hareketliliği başladı.

Soma’da kurban hareketliliği başladı

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Belediyesi tarafından yaptırılan modern Kurban Pazarında bayram hareketliliği başladı. Küçükbaş hayvan fiyatlarının 600-1500 TL arasında olduğu Soma'da büyükbaş hayvanlar ise 4 bin ila 13 bin TL arasında alıcı bekliyor.

Soma'nın Yırca Mahallesi yolu üzerinde 17 dönümlük alan üzerine kurulan kapalı hayvan pazarında küçük ve büyük baş hayvanlar için hazırlanan özel alanlarda kurbanlıklar yerlerini aldı. Bayrama 10 gün gibi kısa bir süre kalması nedeniyle henüz tam olarak tamamlanmayan hayvan pazarında bir taraftan çalışmalar devam ederken diğer taraftan kurbanlık satışları başladı.

Vatandaş fiyat yüksekliğinden şikayetçi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurban pazarında fiyatları yüksek bulan vatandaşlar tepki gösterirken, Soma Belediyesi Hayvan Pazarında küçükbaş hayvanların fiyatları 600 ile 1500 TL arasında değişirken büyükbaş hayvanlar ise 4 bin ile 13 bin lira arasında alıcı bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kötü görüntüler nedeniyle yeni hayvan pazarı en çok vatandaşları memnun etti. Daha sağlıklı ortamlarda hayvan bakma imkanı bulduklarını kaydeden vatandaşlar belediyeye teşekkür ederken, hayvan satıcıları ise istenen kira bedellerinin yüksek olduğunu iddia ederek civar ilçelerde kurban pazarlarında ücretsiz hizmet verilmesine rağmen Soma'da kendilerinden 400 ile 800 TL arasında yer parası talep edilmesine tepki gösterdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber