Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

Soma'da kurulması planlanan termik santral

Yırca mahallesinin bazı sakinleri, termik santralin yapılması için 5 bin imza topladıklarını ve TBMM'ye götüreceklerini bildirdi

Soma'da kurulması planlanan termik santral

MANİSA (AA) - Soma ilçesi Yırca mahallesinin bazı sakinleri, termik santralin yapılması için 5 bin imza topladıklarını ve bu imzaları TBMM'ye götüreceklerini belirtti.

Yırca Mahalle sakinlerinden 20 kişi, Soma Kaymakam vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı'yı ziyaret ederek mahallelerinde santralin kurulmasını istediklerini bildirdi.

Bu yönde topladıkları imzaları TBMM'ye götüreceklerini dile getiren mahalle sakinlerinden Ethem Balcı, Yırca sakinleri olarak santralin yapılması amacıyla kampanya başlattıklarını kaydetti. Mahallelerinde santrale karşı bazı olayların yaşandığını hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Soma'da santral olsun adıyla başlattığımız kampanya kapsamında ilçede yaklaşık 5 bin imza topladık. Yırca köyünden de 130 imza topladık. Bu akşam yaklaşık 45 kişi ile Ankara'ya gideceğiz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Yırca Köyü'nde buna karşı çıkan 10-15 kişi var. Bizler Soma'da işsizliğin azalması için mücadele ediyoruz."

Sırmalı ise Yırca mahallesi sakinlerinin bu girişimlerinin olumlu sonuçlanması ve mahalleye termik santral kurulması temennisinde bulunarak "En azından işsiz insanlarımız istihdam edilir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber