Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Aralık 2014 - 17:33 Yorum: 0

Soma'da "Maden Kazaları Bilgilendirme Toplantısı"

Türkiye Barolar Birliği Yasa İzleme Merkezi tarafından Soma ilçesinde "Maden Kazaları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

Soma'da 'Maden Kazaları Bilgilendirme Toplantısı'

MANİSA (AA) - Türkiye Barolar Birliği Yasa İzleme Merkezi tarafından Soma ilçesinde "Maden Kazaları Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Soma Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ve Ankara, Çankaya, Kocaeli ve ODTÜ üniversitesinden akademisyenler ile Ankara Barosu'ndan avukatların nın katıldığı toplantıda konuşan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Soma'daki maden faciasının arkasında çok büyük kayıplar bıraktığını belirtti. 

Facianın sonuçlarının telafisi için uzman ekiplerle kılı kırk yararak çalıştıklarını kaydeden Balkız hukukun verdiği bütün imkanları büyyük bir dikkatle sonuna kadar kullanmaya çalıştıkları ifade etti.

"Üzerinde ne kadar oynanırsa oynansın yargıdan başka güvenilecek bir yer yok" diyen Balkız, şöyle konuştu:

"301 şehidimizin vefatından sonra bir çağrımız oldu. Bu çağrılarımız bütün şehit ailelerine ulaştı. Ve Barolar Birliği’nin Manisa Barosu’na güvenen ailelerimizi hukuki korumalarını ve davalarını bizler üstlendik. O günden bu güne davalar açıldı. Şu anda 290 üzerinde dava açılmış gözüküyor. Şehitlerimizin destekten yoksun kalma, maddi ve manevi tazminat davalarını yine baromuz üstlenmeye devam edecek. Şu anda dosyalar bir takım idari yazışmaları toplayarak, dosyayı tazminat hesaplarının yaptırılması için bilirkişi incelemesine sevk etme aşamasına geldi. Bunların da Ocak ayı sonuna kadar tamamlanacağını, ondan sonra da bilir kişilere hesap ve kusur incelemesi bakımından verileceğine inanıyoruz."

- Aileler şikayetçi olsun

İzmir ve Manisa Barosu hukukçu ve avukatları ile birlikte yürüttükleri bu davalara sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden Balkız, maden ocağında şehit olanların ailelerinin kendilerine güvenmelerini arzu ettiklerini dile getirdi.

Olayın maddi ve manevi tazminatının yanı sıra bir de ceza boyutunun olduğuna işaret eden Balkız, Soma Başsavcılığı'nın düzenlemiş olduğu fezlekenin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini, buradaki incelemenin ardından iddianamenin hazırlanacağını kaydetti.

Balkız, eşi veya yakını maden kazasında şehit olan herkesin Cumhuriyet Başsavcılıklarına giderek sorumlular hakkında şikayette bulunmasını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber