Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ağustos 2014 - 23:33 Yorum: 0

Soma'daki maden faciası

DİSK'e bağlı Dev Maden Sendikası tarafından ilçede yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı

Soma'daki maden faciası

MANİSA (AA) - Soma'da DİSK'e bağlı Dev Maden Sendikası tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

"Madenciye verilen sözler tutulsun, Soma’nın yaraları sarılsın" adı altında düzenlenen yürüyüş, Beşyol Meydanı'ndaki madenci heykelinden başladı. Aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Süleyman Çelebi ile sanatçı Tarık Akan'ın da bulunduğu grup, slogan atarak Cengiz Topel Meydanı'na geldi.

Burada açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, özel sektörün işçi sağlığı ve iş yeri güvenliği için yatırım yapmadığını belirterek, kazanın yaşandığı madenin sahibinin, kaza öncesi yaptığı açıklamalarda TKİ'nin 150 dolar maliyetle çıkardığı kömürü kendilerinin 40 dolara çıkardığını anlattığını, bu sözlerin de iddialarının kanıtı olduğunu savundu.

Beko, "301 arkadaşımızı burada kaybettik. Önümüzdeki dönemde 301 arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyorsak, yapılacak tek şey madenlerin taşeronlara teslim edilmemesidir. Soma ve Türkiye’deki tüm madenler TKİ’ye teslim edilmelidir" dedi.

Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün ise maden faciasının unutulmasına izin vermeyeceklerini, madenciye verilen sözlerin yerine getirilmesi için takipçi olacaklarını söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber