Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Eylül 2014 - 20:53 Yorum: 0

Soma'daki maden faciası

Düzenlenen kampanya için Almanya'dan gelen heyet, Soma Belediye Başkanı Ergene ile görüştü

Soma'daki maden faciası

MANİSA (AA) - Soma'da 13 Mayıs'da yaşanan maden faciasının ardından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımları madenci ailelerine ulaştırmak için Almanya'nın Hamm şehrinden gelen 8 kişilik heyet, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret etti.

Burada heyet adına gazetecilere açıklama yapan Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman, Soma'da yaşanan facianın ardından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımları ölen madencilerin ailelere ulaştırmak için Soma'ya geldiklerini ifade etti.

Kendi şehirlerinde de daha önceden dört maden ocağı bulunduğunu, dolayısıyla Soma'da yaşanan facianın acısını en iyi anlayanlardan birisinin de kendileri olduğunu belirten Petermann, 180 bin nüfuslu Hamm şehrinde 18 bin civarında Türk olduğunu kaydetti.

 Heyette bulunan Hamm ve Çevresi Alevi Kültürbirliği Başkanı Ercan Bakır ise Soma'da 2 günden bu yana madende şehit olan işçilerin ailelerini dolaşarak toplanan yardımları yerlerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Bakır, yardımların yerlerine ulaştırılması konusunda kendilerine destek veren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye de teşekkür etti.

Soma Belediye Başkanı Ergene de ziyaretin anısına Petermann'a madenci heykeli hediye ederken, Petermann ise Ergene'ye Hamm kentinin sembol rozeti ile fincan ve kahve hediye etti.

Grup daha sonra maden şehitliğini ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber