Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 15:53 Yorum: 0

Soma'daki maden faciası

Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliğince hayatını kaybeden madencilerin aileleri ile sağ kurtulan madenciler ve ailelerine yönelik sürdürülen psikososyal destek projesi çerçevesinde, bin 447 bireysel görüşme gerçekleştirildi

Soma'daki maden faciası

MANİSA (AA) - Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliğince (APHB) Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri ile sağ kurtulan madenciler ve ailelerine yönelik sürdürülen psikososyal destek projesi çerçevesinde, bin 447 bireysel görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

APHB'nin açıklamasında, Soma'daki maden faciasından etkilenenlerin travma sonrası yaşamsal denge kurmalarına yardımcı olmak amacıyla kazanın ilk günlerinden itibaren bölgede hizmet veren APHB'nin, Soma Dayanışma Ağı (SOMADA) adlı psikososyal destek projesine ilginin, hızla arttığı ifade edildi.

Şimdiye dek bin 447 bireysel görüşme, 228 madenci evi ve 54 köy ziyareti, 35 grup çalışmasının gerçekleştirildiği proje çerçevesinde, yaklaşık 11 bin kişinin psikososyal destek ihtiyaçlarının karşılanıp, travmayla başa çıkma becerilerini artırmalarına yardımcı olunmasının planlandığı kaydedildi.

APHB Temsilcisi ve Türkiye Psikologlar Derneği Genel Merkez Başkanı Prof. Gökhan Malkoç,  Soma’da yaşamını yitiren 301 madencinin aileleri ve faciadan sağ kurtulan 487 madenci ve aileleri başta olmak üzere, bölgede yaşayan binlerce insanın güçlü psikososyal desteğe ihtiyacının sürdüğünü belirterek, "Travma sonrası yeniden yaşama tutunan insanlarımıza, aile içi şiddet ve olumlu ebeveynlik gibi eğitimlerle de güçlü başlangıç yapma fırsatı tanımış oluyoruz" ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber