Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 09:53 Yorum: 0

Somalı engelli gençlerden Avrupa 3’üncülüğü

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Erasmus+ Spor Projeleri kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinden 3 bedensel engelli genç Bocce sporunda Avrupa 3.lüğü...

Somalı engelli gençlerden Avrupa 3’üncülüğü

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Erasmus+ Spor Projeleri kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinden 3 bedensel engelli genç Bocce sporunda Avrupa 3.lüğü kazandı.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Erasmus+ Spor Projeleri kapsamında düzenlenen yarışmada Somalı gençler Mustafa Çakmak, Berkan Maraş ve Muharrem Solak bocce sporunda Avrupa 3.'sü oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Başkanı Mustafa Bayraktar, "Polonya'nın Poznan kentindeki Stowarzyszenie Sportovo Rehabilitacyjne (START) isimli organizasyon olan "Enhancing the quality of life of people with disabilities and the environment through Paralympic Sport BOCCIA" isimli projenin 5 ortak ülkesinden biri Türkiye. Türkiye temsilcisi de Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı'dır. Ortak ülkeler ise Bulgaristan,Yunanistan, Makedonya, Polonya ve Türkiye olup Gürcistan da katılımcı ülke olarak projeye dahildir. Projenin amacı engelli bireylere BOCCIA oyununu öğretecek antrenörler yetiştirerek herkes için spor bilinciyle yaşamlarımıza renk ve hareketlilik kazandırmaktır. 5 ülkede yapılan aktivitelerle ve Gürcistan'da gerçekleştirilen küçük çaplı eğitimle geçen bir yılın sonunda 5 Ekim- 12 Ekim 2016 tarihleri arasında yine Polonya'nın Poznan şehrinde gerçekleşen hem projenin kapanış faaliyeti olan hem de proje ülkeleri harici ülkelerin katıldığı uluslararası etkinliğe katılımımızı gerçekleştirdik." dedi. Vakfı temsilen proje koordinatörü Şeyda Diker ise "Sporcularımız Mustafa Çakmak, Berkan Maraş ve Muharrem Solak'ın katıldığı uluslararası şampiyonada kendi kategorimizde 3. lük kazanarak döndük." dedi.

Belediye Başkanı Hasan Ergene de gençleri ve SOSEV Vakfını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Somalı engelli gençlerden Avrupa 3’üncülüğü

Somalı engelli gençlerden Avrupa 3’üncülüğü

Somalı engelli gençlerden Avrupa 3’üncülüğü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber