Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Sağlık 08 Ekim 2016 - 13:23 Yorum: 0

Somali’den Diyarbakır’a ameliyat olmaya geldi

Somalili Mohamed Tıgow Ali, yaklaşık bir ay önce diz ağrısı çekmeye başladı.

Somali’den Diyarbakır’a ameliyat olmaya geldi

Somalili Mohamed Tıgow Ali, yaklaşık bir ay önce diz ağrısı çekmeye başladı. Ülkesinde çalmadık kapı bırakmayan Tıgow, çareyi Diyarbakır'da buldu.

Somalili Tıgow, yaklaşık bir ay önce ülkesinde diz ağrısı çekmeye başladı. Bir süre sonra acısı dinmeyen Tıgow, Somali'deki hastanelere başvurdu. Burada hastalığına çare bulamayan Tıgow'a, sağlık turizminde adından sıkça söz ettiren Türkiye önerildi. Tıgow'un ailesinin yaptığı araştırmaların ardından Somali'den Diyarbakır'a yolculuk başladı. 1 hafta önce Diyarbakır'a gelen Tıgow, başarılı geçen ameliyatın ardından taburcu oldu. Taburcu olan Tıgow, yarın ülkesine dönüş yapacak.

Sağlık turizmi etkisini göstermeye devam ediyor

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tıgow'un doktoru Memorial Dicle Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Necati Aksoy, Somalili Tıgow'un hastanelerine sağ dizde problemi ile geldiğini söyledi. Op. Dr. Aksoy, "Medial kompartmanda önemli derecede dejenerasyon, kemik kaybı vardı. Yaklaşık 20 derece varustaydı. Hastamız Prof. Dr. Hüseyin Arslan tarafından opere edildi. Total diz protezi uygulandı. Hastamızın durumu gayet iyi hastamızı yürüttük, diz hareketi şu anda aktif olarak 45 derece yapabiliyor. Desteksiz olarak yürüyebiliyor. Hastamızı taburcu ettik, yarın ülkesine dönecek. Diyarbakır'da bu tür ameliyatlar yapılabiliyor. Yurt dışından da hasta kabul ediyoruz. Önceden de yurt dışından da hastalarımız hastanemize gelmişlerdi" dedi.

"Somali'de hiçbir hastanede sonuç alamadık"

İngilizce bilmediği için babası Mohammed Tıgow Ali'nin Diyarbakır'a gelişini anlatan oğlu Mohammed Xamd Ali, Somali'de birçok hastaneye başvurduk ama hiçbirinden sonuç alamadıklarını söyledi. Xamd, "Bu ameliyatı Somali'de yapamayacağımızı anladıktan sonra Türkiye'ye yöneldik sağlık turizminin ciddi anlamda ilerlediğini gördük. Memorial'in pazarlama ekibi ile tanıştık. Onların aracılığıyla Diyarbakır'a yönlendirildik. Burada ameliyat olduk, babam yürüyemez duruma gelmişti. Ameliyatımız çok başarılı geçti ve taburcu oldu. Yarın ülkemize dönmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber