Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Temmuz 2014 - 20:13 Yorum: 0

"Soma'nın Kalbi Gazze İçin Atıyor"

Soma'da İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi

'Soma'nın Kalbi Gazze İçin Atıyor'

MANİSA (AA) - İsrail'in Gazze saldırısı, bir süre önce Türkiye madencilik tarihinin en büyük kazalarından biriyle sarsılan Soma'da da protesto edildi.

Soma Sivil Dayanışma Platformu tarafından Cengiz Topel Meydanı’nda “Soma’nın Kalbi Gazze İçin Atıyor” adı altında düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı.

Platform adına açıklama yapan Soma Memur-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Açar, İsrail'in tüm insanı değerleri ayaklar altına aldığını, katliamlar zincirine bir yenisini eklediğini belirterek, "Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz. Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır. Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için kahrolsun İsrail" dedi.

Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın tepkisiz kalmasının utanç verici olduğunu, sessiz kalan batı dünyasının ikiyüzlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini savunan Açar, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"AB ülkelerinden bazıları ve ABD, öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail'i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi. Bu tam bir rezalet, kepazelik.  ABD, AB ve BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı da suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber