Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Sağlık 16 Mayıs 2019 - 10:43 Yorum: 0

Son zamanların en trend işlemi Hollywood yanağı

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Atilla Fesli, "Yüz şekli güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Altın orandaki...

Son zamanların en trend işlemi Hollywood yanağı

Op.Dr. Atilla Fesli, Hollywood yanağı estetiği hakkında bilgiler verdi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Atilla Fesli, "Yüz şekli güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Altın orandaki en önemli kriterlerden biri de çene ve yanakların üçgen oluşturmasıdır. Böylelikle yüz daha genç, daha çekici ve estetik durur. Yanak estetiği veya teknik ismi ile "Hollywood Yanağı" yüz konturunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme işlemidir.. ABD'de özellikle Hollywood yıldızlarının birçoğunun yaptırdığı bu operasyonun literatürdeki ismi Bichektomy olarak da geçer" dedi.

Hollywood yanağı operasyonunun yüzün dışında hiçbir iz bırakmadan sadece ağız içinden 1 cm'lik bir kesi ile yanaktaki fazla yağ yastıklarının çıkarılması ile gerçekleştiğini ifade eden Op.Dr. Fesli, "Lokal anestezi altında yapılabilen ve yaklaşık 30 dk. süren son derece konforlu bir operasyondur. Basit gibi görünen bu operasyonda plastik cerrahın bu konudaki deneyimi kritik önem taşır. Alınacak yağ miktarı kişinin yüz şekline göre belirlenmelidir. Çene/yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve operasyon sonrası ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi plastik cerrahın bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır. En önemlisi de bu operasyonun daha çok genç bayanlarda harika sonuçlar vermesidir. 20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan bayanların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. Sonuç olarak Hollywood Yanağı ile genç hastalarım kendi yaşlarına geri döndüğü gibi son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar" diye konuştu.

Ağız içinde yanak bölgesinde ufak dikişlerin olduğundan ilk gün sıvı gıdaların tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Op.Dr. Fesli, "Sonraki gün yavaş yavaş normal gıdaya geçilebilir. İlk 3 gün mutlaka ağız içi gargara ile dikişleri temiz tutmak gerekli. Zaten dikişlerin olduğu bölge hemen hemen hiç acımamakla birlikte hastalar bazen dikiş olduğunu bile unuturlar ve bu dikişler birkaç gün içinde kendiliğinden erir. Yanak bölgesindeki çok hafif hassasiyet de yine birkaç gün içinde kaybolur. Hastalarımız ayni gün bile işine dönebilirler. Yanağın asıl görüntüsü 4 hafta içinde ortaya çıkmaya başlar" açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber