Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

ŞÖNİM Müdürü Bingöl, TRT Erzurum Radyosuna konuk oldu

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Merkez Müdürü Şeyma Bingöl, TRT Erzurum Radyosunda yayımlanan Doğunun Sesi programına konuk oldu.

ŞÖNİM Müdürü Bingöl, TRT Erzurum Radyosuna konuk oldu

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Merkez Müdürü Şeyma Bingöl, TRT Erzurum Radyosunda yayımlanan Doğunun Sesi programına konuk oldu.

Bingöl, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak, ŞÖNİM'in şiddeti önleme konusunda önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Bingöl, kadın hizmetleri konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül amaçlı üretilen sosyal politikaları, sürdürülebilir şekilde uygulamak ve izlemek. Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren bakanlığımızın geliştirdiği sosyal riskleri önleyici sosyal politikaları uygulayan bir teşkilat olmak"

Kadına yönelik önemli hizmetler yapıldığını belirten Bingöl, "Koruma, Bakım ve Eğitim Hizmeti, ŞÖNİM aracılığıyla Önleyici ve Tedbir Kararı İzlemesi, Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti Eğitim Programları başlıklarında çalışmalar yürütmekteyiz" dedi.

Şiddet uygulayana yönelik hizmetler

Şiddet uygulayana yönelik hizmetler sunulduğunu anımsatan Bingöl, "Kişinin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren toplumsal, kamusal veya alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranışları ortaya koyandır. Eğitim ve Rehabilitasyon Programlarına Yönlendirme ve Rehberlik, Sağlık Kuruluşlarında Muayene veya Tedavi İçin Yönlendirme ve Rehberlik, Meslek Edindirme Kurslarına Yönlendirme ve Rehberlik, Piko Sosyal Desteklerdir. Bugüne kadar bu hizmetlerimizden 28 kişi yararlanmıştır. Şiddete maruz kalan kadınların 183 çağrı merkezine başvurabileceği gibi kuruma başvuruların şahsen yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber