Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 29 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Sorgun Kınalı Hasan Camisi inşaatı sürüyor

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki, Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camisi'nin inşaatının sürdüğü bildirildi. Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

Sorgun Kınalı Hasan Camisi inşaatı sürüyor

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki, Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camisi'nin inşaatının sürdüğü bildirildi. 

Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 43 caminin ibadete açık olduğu belirtti.

Üç caminin inşaatının da sürdüğünü belirten Ekinci, bunlardan Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camisi’nin tamamlandığında Yozgat'ın en büyük camisi olacağını söyledi.

Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camisi Yaptırma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz da cami alanı içinde imam evi, Kuran kursu, konferans salonu ile banyo ve tuvaletlerin bulunacağını söyledi.

Caminin birinci katının bin 300 metrekare, ikinci katının ise 400 metrekare olduğunu, istenildiği anda kapatılarak ibadete hazır hale getirilebilecek 400 metrekarelik bir iç avludan oluştuğunu dile getiren Yılmaz, 4 minareli caminin ibadete açıldığında 4 bin kişinin bir arada namaz kılabileceğini sözlerine ekledi. 

Yılmaz, caminin çok modern ve büyük olduğu için maliyetinin de yüksek olduğuna dikkati çekerek, Sorgun halkı ve iş adamlarından da yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER: Sorgun , Cami yaptırma , Yardım
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber