Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 15:03 Yorum: 0

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri İtalya’ya gidecek

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu tarafından hazırlanan "Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler" isimli AB projesi kabul edildi.

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri İtalya’ya gidecek

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu tarafından hazırlanan "Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler" isimli AB projesi kabul edildi.

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Mehmet Kılıçarslan, hazırladıkların "Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler" isimli projenin 81 proje arasına girerek büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, "Ortaokul eğitim dönemi öğrencilerimizin ilk ergenlik döneme adım attıkları dönemdir. Fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel değişimlerin yoğun yaşandığı ergenlik döneminde öğrencilerimiz yeni bir yeni bir kimliğe girmektedirler. Bu dönemde öğrenciler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimiz öfke yönetimi, ben dili, etkin beden dili, arabuculuk teknikleri ve çatışmaları avantaja çevirmeleri gerekmektedir. Bu proje ile en önemli amacımız öğrencilere temel iletişim becerilerini kazandırmaktır. Öğretmenlerimizin bu konuda yetersizliklerini ve ihtiyaçlarını karşılayarak ders içi ve ders dışında öğrencilik kişilik hizmetlerinin kalitesinin artırılmasıdır. Projemiz kapsamında 10 öğretmenimiz bu konuda kursa katılacaklar, Avrupalı meslektaşlarıyla bir araya gelerek onlardan yenilikçi, yeni teknik ve metotları öğrenecekler, kişiler arası iletişim ve çatışma çözümü, arabuluculuk vb. konularda ve etkinliklerde yer alacaklar yerinde görecekler böylece öğretmenlerimiz farklı ülkelerdeki öğrenci kişilik hizmetleri sistemini inceleyerek bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştireceklerdir" dedi.

Kılıçarslan, proje kapsamında yer alan öğretmenlerin 22 Ocak 2017 - 02 Şubat 2017 tarihleri arasında 10 gün süreyle İtalya'da olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber