Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Sorgun'da Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin maketi yapıldı

YOZGAT (AA) - Sorgun’da Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin maketi yapıldı.Salih Paşa Cami önüne 9 metrekarelik alanda 4 metre 17 santimetre...

Sorgun'da Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin maketi yapıldı

YOZGAT (AA) - Sorgun’da Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin maketi yapıldı.

Salih Paşa Cami önüne 9 metrekarelik alanda 4 metre 17 santimetre yüksekliğinde yapılan Çanakkale Şehitler Abidesi Maketi'nin açılışı için düzenlenen törene Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Özgür İpek, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Arslantaş, Çanakkale’yi hiç görmemiş ve oraları ziyaret edememiş kişilerin en azından o havayı teneffüs edebilmeleri için Sorgun Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan maketin açılışını büyük bir coşkuyla yaptıklarını söyledi.

Şimşek de Sorgun’un merkezinden geçen herkesin bu maket sayesinde Çanakkale’deki şehitleri anacağını belirtti.

Sorgun Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Işık ise halkın dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla maketin yapıldığını kaydetti.

Işık, maketin çelik konstrüksiyon üzerine plastik kaplama şeklinde yapıldığını ifade ederek, "Yüksekliği 4 metre 17 santimetre, asıl abidenin yükselliği ise 41 metre 70 santimdir. Kapladığı alan ise yaklaşık 9 metrekaredir. Yolu buradan geçen her vatandaşımız maket sayesinde bu yılın Çanakkale Zaferinin 100. yılı olduğunu hatırlayacak ve birçoğu şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuyacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber