Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Sorgun'da TARSİM Bilgilendirme Toplantısı

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hakkında bilgiler verildi.İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda...

Sorgun'da TARSİM Bilgilendirme Toplantısı

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hakkında bilgiler verildi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kaya, çiftçilerin ürün ve hayvanlarını sigorta yaptırmalarının önemini anlattı. Çiftçilerin ve üreticilerin yaptıracağı tüm TARSİM ücretlerinin yarısının devlet tarafından karşılandığını anımsatan Kaya, bundan böyle ürünlerin saplarının da sigorta kapsamına alındığını kaydetti.

Çiftçilerin önemli ölçüde zarara uğramalarına neden olan kuraklık sorununun da sigorta kapsamına alınması yönünde çalışmalar yapıldığına işaret eden Kaya, "Sigorta yaptırabilmeniz için tek şart Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmış olmanızdır. Kiralık olarak kullanılan tarlalardaki ürünler, şayet sözleşme yapılmadıysa sigorta kapsamında değildir. Yine bu şekildeki tarlaların da sigorta kapsamına alınması yönünde çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Kayseri Bölge Müdürlüğü Krediler Şefi Abdullah Bahadır da katılımcılara hangi şartlarda kredi kullanabilecekleri yönünde bilgiler verdi.

Toplantıya Kaymakam Ali Arslantaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser ile çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber