Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Nisan 2019 - 10:48 Yorum: 0

Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana’da

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında İstanbul'dan hareket eden "Sosyal Kooperatif Eğitim...

Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana’da

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında İstanbul'dan hareket eden "Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni, son durağı olan Adana'ya geldi.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile TCDD iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni projesinde, 5 Nisan'da İstanbul Sirkeci Garı'ndan hareket eden tren Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Hatay illerinin ardından son durağı olan Adana Garı'na ulaştı.

Adana'ya gelen trendeki heyet, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindekilerle karşılandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal devletin vatandaşlarının ekonomik ve toplumsal sorunları başta olmak üzere, her konuda gereken önlemleri alan bir devlet modeli olduğunu belirterek, devletin de anayasanın çizdiği çerçevede vatandaşlara sosyal hizmetleri sunduğunu kaydetti.

Toplumsal yapının önemli bir bölümünü oluşturan dezavantajlı kesimlerin çalışma hayatına ve sosyal hayata yeniden adapte edilmesinin, sosyal kooperatifçiliğin temel amaçlarından biri olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, "Projenin lokomotifi hükmündeki Sosyal Kooperatif Eğitim Treni de geçtiği illerimizde, sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hususlarında farkındalık oluşturacaktır. Valilik olarak bizler de dezavantajlı kesimleri, göçmenleri, sürekli işsizleri, engellileri, eski hükümlüleri ve kadınları toplumla bütünleştirecek her türlü faaliyete destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ise sosyal kooperatifçiliğin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla 2017 yılında bu projeyi geliştirdiklerini dile getirerek, 8 ili ziyaret ettiklerini ve finali de coşkusundan dolayı özellikle Adana'da yapmak istediklerini ifade etti.

Programa Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ile birlikte çok sayıda ticaret uzmanı ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana’da

Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber