Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Temmuz 2014 - 18:08 Yorum: 0

Sosyal medyadan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor

Sosyal medyadan İsrail ürünlerine boykot çağrısı

ADIYAMAN (AA) - İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından, sosyal medyada  İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor.

Çağrıya destek veren Adıyaman ve Kahta belediyeleri sosyal tesisler ve bağlı kurumlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu.

İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık suçuna karşı, Adıyaman Belediyesi, bağlı kuruluşlarında İsrail patentli tüm ürünlere boykot kararı aldı.

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde zalim ve terörist İsrail’in dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline gelen Gazze’ye yönelik düzenlediği operasyonların herkes tarafından bilindiğini anımsattı.

Bu saldırılarda çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın-erkek ayırt edilmeden acımasızca öldürüldüğünü ifade eden  Kutlu, "Bu mübarek Ramazan ayında Müslüman katliamları sürüyor. Yüzlerce masum insanı öldüren katil İsrail'i şiddetle kınıyor. İsrail patentli hiçbir ürünü kullanmıyoruz. Gazze'de katil İsrail tarafından şehit edilen yüzlerce kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum"diye konuştu.

- Kahta Belediye Başkanı Toprak

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, yaptığı açıklamada belediye olarak İsrail’in tüm mallarına boykot koyduklarını açıkladı.

Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400'ün üzerinde kişiyi katleden bu zulme sessiz kalamayacaklarını ifade eden Toprak, Kahta Belediyesi olarak katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ettiklerini ve ürünlerini kullanmayacaklarını söyledi.

Herkesi boykota davet eden Toprak, şunları kaydetti:

"Bu Müslüman olmamızın gereğidir.Çünkü aldığımız, kullandığımız her İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bunun içinde böyle bir çağrıda bulunuyoruz. Gazze’de sivil halkı, bebekleri ve kadınları ayırt etmeden vuran katil İsrail’in mallarını boykot etmeye devam ediyoruz. hatırlatmak için ayrıntılı olarak İsrail’in '729' barkodlu hiçbir  ürününü almayacağımızı beyan ediyoruz. Kahta Belediyesi,  bebek katili terörist İsrail ait hiçbir üründen 1 kuruşluk alışveriş yapmayacaktır. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber