Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 12 Aralık 2017 - 16:33 Yorum: 0

Sözde ’Alevi yapılanması sorumlusu’ olduğu iddia edilen sanık tahliye edildi

İzmir'de, FETÖ'nün Ege Üniversitesi'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan örgütün sözde "Alevi yapılanması sorumlusu"...

Sözde ’Alevi yapılanması sorumlusu’ olduğu iddia edilen sanık tahliye edildi

İzmir'de, FETÖ'nün Ege Üniversitesi'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan örgütün sözde "Alevi yapılanması sorumlusu" olduğu öne sürülen sanık Özdal Okutan, örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullanmadığı tespit edildiğinden tahliye edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Kasım 2016 tarihinde, FETÖ'nün Ege Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Özdal Okutan tutuklandı. Tutuklu sanık Okutan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak", tutuksuz sanık eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı için de "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Özdal Okutan ve tutuksuz sanık Nadide Kazancı ile avukatları katıldı. Özdal Okutan'ın kurucu başkanı olduğu Semah Alevi Bektaşi Derneği aracılığıyla örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in propagandasını yaparak sempatizan toplandığını ileri süren "Ok" kod adlı gizli tanık, sanık Okutan'ın üniversiteye personel alımı ve bazı personelin işten çıkarılmasında etkin rol aldığını iddia etti. Gizli tanık "Ok', sanık Erdal Okutan'ın, silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i öven konuşmalar yaptığını, Gülen'in kitaplarını dağıttığını ileri sürdü. Bir diğer gizli tanık "Şahin" ise tutuksuz sanık Nadide Kazancı'nın FETÖ ile bağlantılı birçok akademisyeni kolladığını, onları işe aldığını ileri sürdü.

Tahliye edildi

Tanık olarak dinlenen ve Alevi dedesi olduğunu belirten tanık A.İ.A. ise, tutuklu sanık Özdal Okutan'ın Fetullah Gülen'i öven bir söylemini görmediğini belirterek Alevi derneklerinde Fetullah Gülen'e destek verilmeyeceğini söyledi. Bir diğer tanık Alevi Bektaşi Federasyon Genel Başkanı Selahattin Özel ise, federasyonun örgüt elebaşı Gülen'le çatışan bir yapılanması olduğunu ifade ederek, sanık Özdal Okutan'ın katıldığı toplantılarda ve sohbetlerde Fetullah Gülen'i öven sözlerini duymadığını ve eylemini görmediğini söyledi. Tutuklu sanık Özdal Okutan, gizli tanıkların beyanlarını kabul etmediğini söyleyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, mahkemeye ulaşan bilgilerden örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullanmadığı tespit edilen sanık Özdal Okutan'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber