Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 16:25 Yorum: 0

Sözde Ermeni soykırımı Büyükçekmece’de anlatıldı

Tarihçi yazar Sacide Bolcan sözde Ermeni soykırımı ve gerçeklerini Büyükçekmece'de düzenlenen sempozyumda anlattı.

Sözde Ermeni soykırımı Büyükçekmece’de anlatıldı

Tarihçi yazar Sacide Bolcan sözde Ermeni soykırımı ve gerçeklerini Büyükçekmece'de düzenlenen sempozyumda anlattı. Bolcan, "Türkiye'nin dünyadaki imajını bozarak, Türkiye için yapılacak her türlü iyi uygulamanın karşısında duruyorlar. Bunlara kucak açan devletler o kadar çoğaldı ki neredeyse tezleri tutmak üzere" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda tarihçi yazar Sacide Bolcan sözde Ermeni soykırımını anlattı. Sempozyuma, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, araştırmacı yazar Hıfzı Topuz, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolcan, Osmanlı Devleti'nin Fatih Sultan Mehmet döneminde Ermeniler ile bir sorunlarının olmadığının altını çizdi. O dönemde Ermenilere "Millet-i Sadıka" dendiğini ifade eden tarihçi yazar, ilk ihaneti birinci dünya savaşı sırasında Kafkas cephesine Ermeni çetelerin düşman ile işbirliği yapmasıyla tanındığını belirtti.

Din ve kültürün Ermenileri bir arada tutmaya yetmediğini vurgulayan Tarihçi yazar Sacide Bolcan, "Öyle bir Türk düşmanlığı ile yetiştiriliyorlar ki çocukluklarından itibaren. Bunun üzerine ürettikleri politikalar ile yaşadıkları ülkelerde rahat ediyorlar. O ülkelerin yönetimlerinden faydalar sağlıyorlar. Türkiye'nin dünyadaki imajını bozarak, Türkiye için yapılacak her türlü iyi uygulamanın karşısında duruyorlar. Bunlara kucak açan devletler o kadar çoğaldı ki neredeyse tezleri tutmak üzere. 29 ülke parlamentolarından karar alarak, Türkler Ermenilere soykırım uyguladı kararını geçirdi. Bu ülkelerin sayısı çoğaldıkça, Ermenilerin "4 T" projesi hayata geçecek. Tanınma, toprak isteme ve tazminat. Bütün bunlar gündeme gelebilecek. Ortada bu kadar ciddi bir sorun varken, aman bu devletin işi ben mi uğraşacağım diyemeyiz" şeklinde konuştu.

Sempozyumun sonunda, Bolcan kaleme aldığı "Tarih Zevki" isimli kitabını imzalayarak, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber