Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Haziran 2016 - 17:48 Yorum: 0

Sözleşmeli Öğretmen Alımına Kerem Yıldırım’dan Tepki

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, sözleşmeli öğretmen alımına tepki göstererek, "Bu sistem daha önce defalarca denendi ama hiç...

Sözleşmeli Öğretmen Alımına Kerem Yıldırım’dan Tepki

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, sözleşmeli öğretmen alımına tepki göstererek, "Bu sistem daha önce defalarca denendi ama hiç başarı sağlanamadı" dedi.

Eğitim- Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen açıklarını kapatmak ve istihdam sorununu çözmek için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden hayata geçirilmek istenmesine tepki göster. Yıldırım, "Bu sistem yıllar önce denenmiş bir sistem. daha önce defalarca denendi ama başarı sağlanamadı. Amaç, öğretmenin gitmediği ve istihdam sıkıntısı çekilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu gibi yerlerde bu öğretmenleri kadrolu bir şekilde çalıştırmak ve öğretmen sıkıntısını ortadan kaldırmak. Ancak bizim sendika olarak bugüne kadar yaptığımız bütün araştırmalarda sözleşmeli öğretmenler ile ilgili hep olumsuz sonuçlar çıktı" diye konuştu. Sözleşmeli öğretmenin ikinci sınıf öğretmen anlamına geldiğini vurgulayan Yıldırım, sözleşmeli öğretmenin kadrolu öğretmene göre özlük hakları daha düşük olduğunu belirtti.

Yıldırım, devletin memuru tek tip olabileceğini, A, B, C, D, E gibi değişik kadrolarda memurun olamayacağını kaydetti.

Sözleşmeli Öğretmen Alımına Kerem Yıldırım’dan Tepki

Sözleşmeli Öğretmen Alımına Kerem Yıldırım’dan Tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber