Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 08:53 Yorum: 0

Sözleşmeli personelin işten çıkarılmasının istendiği iddiası

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Kütük: "Valilik makamından adı geçen kişinin işten çıkartılmasıyla ilgili olarak herhangi bir talimat verilmemiştir"

Sözleşmeli personelin işten çıkarılmasının istendiği iddiası

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, bazı internet sitelerinde yer alan "sözleşmeli personelin işten çıkarılmasının istendiği" yönündeki iddialarla ilgili, "Valilik makamından adı geçen kişinin işten çıkartılmasıyla ilgili olarak herhangi bir talimat verilmemiştir" ifadesini kullandı.

Kütük, yazılı açıklamasında, bir firma bünyesinde Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezinde temizlik personeli olarak görev yapan Armağan Soysal'ın, bir sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili yayınladığı mesajların ihbar olarak kendilerine intikal ettirildiğini bildirdi.

Bunun üzerine konunun değerlendirilmesinin firmanın yetkisinde olduğu düşünülerek bilgi verilip cevap istendiğini aktaran Kütük, şunları kaydetti:

"Firma tarafından verilen 16 Aralık 2014 tarihli yazılı cevapta, 'Söz konusu kişinin bu eylemleri adli kovuşturma konusu olabilecek olup bu konuda yetkili makamlar ise Türkiye Cumhuriyeti savcılıkları ve mahkemeleri olup adli makamlar yerine geçilerek işlem yapılmasının mümkün olmadığı, bu nedenle ilgi de kayıtlı yazınız gereği şirketimizce iş akdiyle ilgili bir işlem yapılması mümkün olmamış, kamu kurumu olarak konunun adli makamlara aktarılması ise sayın müdürlüğün tasarrufunda, yetkisindedir' denilmiştir. Müdürlüğümüzce konu hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır. Ayrıca bahsi geçen firmanın 31 Aralık 2014'te sözleşmesi sona ermiştir. 1 Ocak itibarıyla ihaleyi başka bir firma alarak elemanlarla yeni firma sözleşme imzalamıştır. Yeni firmanın haberde adı geçen temizlik elemanıyla sözleşme imzalayıp imzalamaması konusunda müdürlüğümüzce herhangi bir yazışma veya talimatlandırma olmamıştır. Yeni firmayla adı geçen şirket elemanı sözleşme imzalamamıştır. Valilik makamından adı geçen kişinin işten çıkartılmasıyla ilgili olarak herhangi bir talimat verilmemiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber