Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Yerel 18 Eylül 2016 - 09:43 Yorum: 0

Sözlü: "Eğitimin emrinde olmayı sürdüreceğiz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni eğitim ve öğretim yılında Adana'da ders başı yapacak yaklaşık 475 bin öğrenci ve 24 bin...

Sözlü: 'Eğitimin emrinde olmayı sürdüreceğiz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni eğitim ve öğretim yılında Adana'da ders başı yapacak yaklaşık 475 bin öğrenci ve 24 bin öğretmene başarılar dileyip, "2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla eğitimin emrinde olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, geleceğin teminatı olan çocukların çağın gereklerine uygun biçimde eğitimlerini tamamlamaları ve geleceğe eksiksiz hazırlanabilmeleri için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanların yeni dönemde de seferber edileceğini bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak hem okul döneminde hem de yaz tatilinde gerçekleştirdikleri organizasyonlarla çocukların hem ders başarısını, hem de moral motivasyonlarını yükselttiklerini kaydeden Başkan Sözlü, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil, toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, 18 bin çocuğumuza ücretsiz kurslar verdik. Tatil döneminde çocuklarımızın spor ve sanatla iç içe olmalarını sağladık" dedi.

Gençlik merkezlerinde 12 bin öğrenciye ücretsiz kurs

Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimde yaşadığı fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırma amacı doğrultusunda ücretsiz kurs veren Gençlik Merkezi sayısını 5 yeni şube açarak 13'e çıkaracaklarını vurgulayan Başkan Sözlü, "Gençlik Merkezlerimizin başarı oranı bu yıl 5-8 puan arasında arttı. TEOG'da yüzde 98, LYS'de yüzde 95.7 başarı ortalamasına erişen Gençlik Merkezlerimize devam eden öğrencilerimizin birbirinden değerli fakülteleri kazanma başarısını göstermesi bizlere büyük mutluluk ve gurur yaşattı. Gençlik Merkezleri'nin Çukurova, Karataş, İmamoğlu, Kozan ve Seyhan Kıyıboyu şubeleri yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet verecek. Toplam 12 bin öğrencimize ücretsiz kurslarda sınavlara hazırlanma imkanı sunacağız" diye konuştu.

"Yaz spor okulları çocuklarımızı spor ve sanatla buluşturdu"

Başkan Sözlü, yaz tatilinde minik hemşehrilerinin sporda ve sanatta yıldız gibi parlaması için eşsiz fırsatlar sundukların anımsatıp, şunları söyledi:

"Yaz Futbol Okullarında 7-15 yaş arası 4 bin 350 çocuğumuza futbol eğitimi verdik. Aynı yaş grubu için açtığımız yüzme kurslarında da bin çocuğumuz temel yüzme teknikleri ve ileri eğitim metotları ile yüzme eğitimlerini başarıyla tamamladı. Tiyatro salonu ve konservatuvarda açtığımız Yaz Kursları'nda ise bin 500 gencimiz tiyatro, bağlama, gitar, piyano, halk oyunları, ney, keman, klarnet ve şan eğitimiyle yaz tatilini sanatla iç içe geçirdi. Çağdaş Türkiye'nin geleceğini bilimde, aydınlanmada gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçıları olarak şehrimizde eğitimli, kültürlü insanların sayısının artması, okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla içinde internet bağlantılı bilgisayarlar bulunan 5 bin kitaplık gezici kütüphaneyi kırsaldaki hemşehrilerimize armağan ettik. Görme engelliler için sesli kitapların da yer aldığı Gezici Kütüphane yeni dönemde de yine ilçelerimizi, köy okullarını ziyaret etmeyi sürdürecek. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakar öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber