Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:38 Yorum: 0

Sözlü, Norveç Radyosunda Adana’yı Anlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Norveç Oslo'da, 9 dilde yayın yapan Radio İnter FM'de canlı yayına telefonla bağlandı.

Sözlü, Norveç Radyosunda Adana’yı Anlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Norveç Oslo'da, 9 dilde yayın yapan Radio İnter FM'de canlı yayına telefonla bağlandı.

Norveç'te 29 yıldır Türkçe yayın yapan Radio İnter FM Genel Yayın Yönetmeni Doğan Gürsel ve Gazeteci Muharrem Seren'in sunduğu programa telefonla bağlanan Başkan Hüseyin Sözlü'yü internet üzerinden yaklaşık 1 milyon kişi dinledi.

Adana'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinden turizmine, festivallerden Adana Kebap'a kadar çok sayıda konuda yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Hüseyin Sözlü, belediye başkanlarının kamu hizmetçisi olduğunu söyledi. Başkan Sözlü, "İnşallah Adana'yı ve Türkiye'nin şehirlerini Norveç'in şehirleri gibi modernleştirmeye, konut nitelikleri ve altyapı açısından benzer bir seviyeye taşımaya çalışıyoruz" dedi.

"ADANA'YI MODERN BİR ŞEHİR HALİNE GETİRİYORUZ"

Türkiye'de 1980'e doğru ve 80'den sonraki hızlı şehirleşme sürecinde, kentlerin hızla büyüdüğünü anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, "Planlı ve modern şehircilik konusunda sorunlarımız var. Gelinen noktada Türkiye bu açıklarını kapatmaya çalışıyor. Adana'nın yeni inşa edilen bölümlerinde şehircilik kurallarına uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Eski yerleşim bölgelerini de yeniden düzenleyerek modernleştirme çabamız var. Adana vilayet bazında 2 milyon 200 bin nüfuslu büyük bir şehir. Trafik yükünü kaldıracak yeni yollar, bulvarlar planlıyoruz. 30 Mart 2014'ten bu yana yaklaşık 50 köprü yaptık. Adana merkezde Türkiye'nin en uzun köprüsünün temelini attık. Köprünün yer aldığı alanda kamu hizmeti veren çok sayıda kurum var ve yenileri inşa ediliyor. İnşallah 2017 sonunda köprü açılışı gerçekleşecek" diye konuştu.

Adana'da sanayi ve tarımın güçlü şekilde varlığını sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, mevcut tarım yapısına alternatif olarak süs bütkileri üreticiliği başlattıklarını açıkladı. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: "Hollanda'daki proje ortaklarımızla, Hollanda Çiçek Borsası'nda işlem gören ürünleri yetiştirmeleri için çiftçimize destek veriyoruz. Organik üretimi desteklemek için ilk etapta 4 ilçede 80 aileye tavuk çiftliği kurduk. Her çiftliğe 490'ar tavuk verdik. Kırsal kalkınma için yoğun destek veriyoruz."

ADANA'DA TARİH VE DOĞA ÇOK ZENGİN

Adana'nın turizm potansiyelinden de bahseden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Adana'da hem tarih turizmi için zenginlik mevcut, hem doğa turizmi için gereken özellikler var. Sıcak kumsallarımız, denizlerimiz, yarım saatte çıkılacak yaylalarımız var. 1 saat ileride Kapadokya var. İnanç turizmi için Hatay'a, Şanlıurfa'ya kolayca geçilebilir. Antik kentler Anavarza, Ayas, Magarsus çok yakın. Adana'da çok sayıda tarihi kale var. Bölgemizde tarihi ve kültürel miras çok zengindir. Dışarıdan geleni iyi karşılayan, misafirperver insanlardır Adanalılar.

Dünyanın ilk ve tek sokak karnavalını Adana'da yapıyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalı, portakal çiçeklerinin açtığı dönemde yapılıyor. Bu çiçekten esinlenerek yüz binlerin katıldığı Portakal Çiçeği Karnavalı gerçekleştiriliyor.

Altın Koza Adana Sinema Festivalimiz var. İçeriği çok zengin. Sinemanın ve sanatın değer bulduğu Altın Koza Adana Film Festivali'ni gerçekleştiriyoruz.

Turizm Teşvik Planları devletimiz tarafından yapılıyor. İnşallah deniz ve sahil turizmi de önümüzdeki süreçte daha da gelişecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, deniz turizmini geliştirmek için sahillerde, turizm mevsimi açılmadan temizlik yapıyor. Akdeniz sahil şeridindeki Avrupa ülkelerinin sahillerinden aşağı kalır değil bizim sahillerimiz."

Adana'da 200 binin üzerinde Suriyeli mülteci bulunduğuna da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "İnsan olarak Allah kimseyi mülteci etmesin. Avrupa onlara karşı soğuk ve temkinli. Rahatları bozulmasın istiyorlar. Türkiye'de, Adana'da böyle değil. Toplam 3 milyon Suriyeli mülteci ülkemizde yaşıyor. Avrupa onlara Türkiye'nin bakmasını istiyor. Biz onları kovamayız, insan olarak onlar için iyi şeyler yapıyoruz" diyerek, Türkiye'nin mültecilere bakış açısı hakkında bilgi verdi.

AVRUPALI YATIRIMCIYI ADANA'YA DAVET ETTİ

Başkan Hüseyin Sözlü, programın son bölümünde, farklı konularda gelen soruları yanıtlarken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaz dönemiyle birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Futbol Okulu açılıyor. 3 bin 500 sürekli öğrencisi var. Bu her yıl artıyor. Yazın gelen gurbetçilerimizin çocuklarıyla da kaynaşabilir Adana'daki çocuklarımız, gençlerimiz. Adana değişiyor.com internet sitemiz var. Yaptığımız değişiklikleri burada yayınlıyoruz. Türkiye'nin en ucuz ulaşımı Adana'da. Karşılaştırsınlar…100 adet yeni otobüs aldık. 3 buçuk yılda yüzde 15, 20 gibi bir fiyat artışı yapıldı. Türkiye'nin en ucuz halk ekmeği de bizde. 50 kuruşa halk ekmeği satıyoruz. Türk turizmi bu yıl sabote etmeye çalışılıyor. Türkiye'ye gelenler güvenlik kaygısı çekmesin. Sıcak, sevecen misafirperver insanlarıyla, turizm ve kültürel altyapısıyla, bütün Avrupalıları, bütün dünya insanlarını, ülkemizi ziyarete bekliyoruz. Norveçli ve Avrupalı yatırımcılara, Adana'ya yatırım çağrısı da yapıyorum. Kendilerine her türlü desteği veririz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber