Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Sözlü: “Vakıf Hizmetlerini Devam Ettirmek Hepimizin Görevi”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Vakıflar Adana Bölge Müdürlüğü yöneticilerini makamında...

Sözlü: “Vakıf Hizmetlerini Devam Ettirmek Hepimizin Görevi”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Vakıflar Adana Bölge Müdürlüğü yöneticilerini makamında misafir etti. Başkan Sözlü, "Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve yurt savunmasında vakıfların yararı büyüktür. Böyle güzel bir hizmetin devamlılığını sağlamak hepimizin görevidir" dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Recep Kafes ve beraberindeki yöneticiler, Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti. Başkan Sözlü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında yürüttüğü hizmetler ve çalışmalarla ilgili Bölge Müdürü Recep Kafes'ten bilgi aldı.

VAKIFLAR SEVGİ, SAYGI VE DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRİYOR

Başkan Sözlü, vakıfların tarihinin Uygur Türklerine kadar uzandığını, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Türk dünyasının sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında önemli rol oynayan dini, hukuki ve sosyal müesseseler olduğunu belirtti.

Sözlü, hayır kurumları vakıfların toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesinin yanında Türk vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihe ve geleneklere duyulan sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşıdığını dile getirdi.

"TARİH VE KÜLTÜR HAZİNESİ VAKIF ESERLERİNİ KORUMALIYIZ"

Başkan Sözlü, "Vakıfların gelirlerini çoğaltacak çalışmaları desteklememiz gerekir. Tarih ve kültür hazinesi olan vakıf eserlerimizi korumak ve yaşatmak, hem ecdadımıza duyduğumuz saygının, hem de geleceğimiz olan yeni nesillere karşı en büyük görevimizdir. Yardımlaşma duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak, insanımızın gönül zenginliğine ulaşmasını sağlamak amacıyla kutlanan Vakıflar Haftası'nda bize düşen bir görev varsa seve seve yapmaya hazırız" diye konuştu.

Sözlü: “Vakıf Hizmetlerini Devam Ettirmek Hepimizin Görevi”

Sözlü: “Vakıf Hizmetlerini Devam Ettirmek Hepimizin Görevi”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber