Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ocak 2017 - 10:39 Yorum: 0

Sözütek: "Kayıt dışı ekonomiyle mücadele artırılmalı"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, yapılan denetimlere rağmen Adana'da kayıt dışı ekonominin önüne geçilemediğini...

Sözütek: 'Kayıt dışı ekonomiyle mücadele artırılmalı'

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, yapılan denetimlere rağmen Adana'da kayıt dışı ekonominin önüne geçilemediğini söyledi.

Sözütek yaptığı açıklamada, Adana'da kayıt dışı ekonomi diye adlandırılan devlete ve birliğe kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren yüzlerce esnaf bulunduğunu belirterek, "Biz onlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Valilik bize yardım ediyor. Ancak bunun bir türlü önüne geçemiyoruz. Denetimlerin mutlaka artırılması gerekiyor" dedi.

"Hem esnaf hem devlet kazanır"

Kayıt dışının sadece bir alanda olmadığını belirten Sözütek, "Korsan taksi, korsan servis, korsan döviz büroları bile var. Şu an Adana'da kayıt dışı olmayan esnaf türü yok. Ataların bir sözü var "üzüm üzüme baka baka kararır" diye. Bizim esnaf da korsan iş yerlerine bakarak kayıt dışına yöneliyor. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınsa hem devlet, hem esnaf hem de Adana kazanacak" diye konuştu.

En az vergi veren esnafın devlete yılda 2 bin lira ödediğini ancak kayıt dışı çalışanın 5 kuruş bile vergi vermediğini ifade eden Sözütek, kayıt dışının önüne denetimler artırılarak geçilebileceğini söyledi.

"Suriyeliler de kayıt dışını artırdı"

Nihat Sözütek, Adana ve çevre illere Suriye'deki savaştan kaçarak gelen sığınmacıların da kayıt dışı iş yeri açtığını ve haksız rekabete neden olduğunu vurgulayarak, "Mersin'de Suriyeliler ekmek fabrikası açmış. Bütün bu bölgeye ekmek dağıtıyor. Bizim Adana'da bir sürü Suriyeli iş yeri var. Bunlar burada para kazanıyor ama vergi vermiyor. Öbür tarafta Türk esnaf vergi vererek bununla rekabet etmeye çalışıyor. En azından bu Suriyeliler iş yeri açıyorsa bir Türk esnafın üzerine açsın vergi versin" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber