Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 19 Aralık 2014 - 21:01 Yorum: 0

S&P Ukrayna'nın kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ukrayna'nın "CCC" olan kredi notunu "CCC-" ye çekerken, görünümünü negatif olarak teyit etti.

S&P Ukrayna'nın kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Ukrayna'nın 'CCC' bulunan kredi notunu  'CCC-' ye çekerken, görünümünü olumsuz şekilde teyit etti.

S&P'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, hem Uluslararası Para Fonu'nun (IMF)  2014 içinde Ukrayna'ya yapacağı yardımların gecikmesinin hem de azalan döviz rezervlerinin, Ukrayna hükümetinin görevlerini yerine getirememe riskini artırdığı belirtildi.

Açıklamada, ek bir uluslararası finansal desteğin söz konusu bulunmadığı vurgulanarak, şartlar değişmediği takdirde birkaç ay içerisinde bu riskin kaçınılmaz olabileceği anlatıldı.

 Ukrayna'nın 'CCC' bulunan kredi notunu  'CCC-' ye çekildiği dile getirilen açıklamada, olumsuz görünümün Ukrayna'nın ek bir finansal destek yapılmaksızın görevelerini yerine getirememe riskini yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada, IMF'nin yardımlarında diğer bir gecikme olması durumunda, Ukrayna hükümetinin durumunun aşırı zor olabileceği kaydedildi.

IMF'nin yardımlarıyla dahi Ukrayna'nın yalnızca kısa bir zaman tutum edebileceği belirtilen açıklamada, ek bir finansal destek bulunmadığı takdirde, döviz kurundaki bozulmaların, resesyonun, mali dengedeki beklenenden çok gerçekleşen çöküşün ülkenin finansal ihtiyaçlarını karşılamasında baskı oluşturacağı anlatım edildi.

Açıklamada, Ukrayna'da cari açığın 2015 yılında azalmasının beklendiği lakin kapital çıkışlarının devam edeceği bildirildi.

Muhabir: Burhan Sansarlıoğlu

Kaynak: AA

ETİKETLER: SP , Ukraynanın , kredi , notunu , indirdi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber