Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 16 Ağustos 2016 - 11:08 Yorum: 0

Spor Bilimleri Fakültesi’ne yetenek sınavıyla öğrenci alınacak

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne yetenek sınavıyla öğrenci alınacak.

Spor Bilimleri Fakültesi’ne yetenek sınavıyla öğrenci alınacak

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. Adayların 15-18 Ağustos tarihlerinde online önkayıt yaptırmaları, 22-24 Ağustos tarihlerine de yetenek sınavlarına katılmaları gerekiyor.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 30 kız, 45 erkek öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 15 kız, 25 erkek öğrenci alınacak. Her iki bölümde yabancı uyruklular için de 2'şer kız, 3'er erkek öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Başvuracak adayların, 2016-YGS'den puan türüne bakılmaksızın en az 200 veya üzeri, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için 180 veya üzeri puan almaları gerekiyor. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği ile antrenörlük eğitimi bölümüne başvuracak milli sporcuların ve spor lisesi mezunlarının ise150 veya üzeri, antrenörlük eğitimi bölümüne başvuracak engelli adayların da 100 veya üzeri YGS puanı almış olmaları isteniyor.

Özel Yetenek Sınavı 22-24 Ağustos tarihlerinde uygulanacak, kesin kayıtlar ise 5-9 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber