Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 01 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

Spor, hamilelik ağrılarını azaltıyor

Gebelikte ve öncesinde spor yapan kadınlar, daha az bel ve sırt ağrısı yaşıyor.

Spor, hamilelik ağrılarını azaltıyor

Gebelikte ve öncesinde spor yapan kadınlar, daha az bel ve sırt ağrısı yaşıyor. Uzmanlar rahat bir hamilelik geçirmek için aşırıya kaçmadan spor yapmayı ve düzenli beslenmeyi öneriyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini, gebelik döneminde eklemleri bir arada tutan bağların esnemesi, gerilmesi ve oluşan dengesizlik ile bel ve sırt ağrılarının oluştuğunu söyledi. Uzman Dr. Çini, "Normal zamanda sırt, bel ile karın kasları arasında bir denge vardır. Gebelik zamanında karın kasları uzarken sırt kasları aynı anda kısalmaktadır. Bu da kaslar arasında bir dengesizlik oluşturur. Normalde vücudun üstesinden gelebileceği ağrılar, hamilelikte sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Gövde kasları zayıfsa bu ağrılar daha fazla oluyor. Gebelik öncesinde spor yapan kadınlar, hamilelik dönemini daha ağrısız atlatıyor" dedi.

"Fazla kilo almayın"

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini, "Hamilelikte ağrıların azalması için öncelikle kilo kontrolü yapılmalı. Hamilelikte ortalama 8-12 kilo alınmasını öneriyoruz. Bunun üstünde kilo almak kas ve iskelet sisteminde sorunlara neden olabiliyor. Ortaya çıkan ağrılar gebelik sonrasında da devam edebilir. Spor ve egzersizlerle geçmeyen kas ve iskelet sistemi kaynaklı ağrılar için hastanemizde ilaçsız tedaviler uygulanıyor. Bu nedenle kinezyolojik bantlama, kuru iğneleme, sıcak- soğuk kompres ve masaj gibi tedavilerle sorunları çözüyoruz. Gebelik döneminde spor yapmaya başlayacak anne adayları ise uzman hekimlerin kontrolünde yürüyüş, yüzme, esneklik ve duruş egzersizleri yapabilir" diye konuştu.

"Spor yaparken aşırıya kaçmayın"

"Hamileler, uzmanların gözetiminde gebelik antrenmanları ve duruş egzersizleri yapmalı" diyen Medical Park İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini, şunları söyledi:

"Yaşanan iskelet sistemi sorunları günlük yaşamda sorunlara neden oluyor, hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Egzersizlere gebeliğin ilk 3 ayı bittikten sonra başlanmalıdır. Haftada ortalama 3-4 gün düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Egzersizde amaç asla kilo vermek veya almayı engellemek değildir, bu amaçla yapılmamalıdır. Egzersiz aşırı uzun ve sizi nefes nefese bırakacak kadar ağır olmamalıdır. Ortalama 20-30 dakika egzersiz uygundur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber