Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ağustos 2014 - 11:43 Yorum: 0

Sporla hayata tutundu

Ağrı'da 15 yıl önce ormanda çalışırken ayağına ağaç devrilmesinin ardından bedensel engelli olan Muhammet Ali Bulgay, sporla hem hayata tutundu hem de çeşitli branşlarda önemli dereceler elde etti

Sporla hayata tutundu

AĞRI (AA) - ORHAN GÜNGÖR / CEMİL KARİP - Ağrı'da 15 yıl önce ormanda çalışırken ayağına ağaç devrilmesi sonucu bedensel engelli olan Muhammet Ali Bulgay (32), sporla hem hayata tutundu hem de vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi şampiyonalarında önemli dereceler kazandı.

Ormanda çalışırken 1999 yılında ayağına ağaç devrilmesi nedeniyle felç geçiren Bulgay, bir süre sonra madde bağımlısı oldu. Daha sonra antrenör Çetin Demir ile tanışan Bulgay, Zonguldak'ta nisan ayında düzenlenen şampiyonada engelliler kategorisinde vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Bulgay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını ifade ederek, antrenörü Demir'in desteği ve baskısıyla spora başladığını ve hayatının değiştiğini dile getirdi.

Madde bağımlılığından ve koltuk değneğinden kurtulmak amacıyla spora başladığını anlatan Bulgay, başarılar kazandığını kaydetti. Katıldığı yarışmada Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Bulgay, şimdi de Dünya Şampiyonası Türkiye seçmelerine ve Türkiye şampiyonasına hazırlandığını söyledi.

Geçmişte uyuşturucu bağımlısı olduğunu kaydeden Bulgay, "İnsanlara karşı hep çekingen yaklaşıyordum. Bu nedenle spora yönelecek, spor yapacak biri değildim. Benim başarılı olmam hayata tutunmamda en büyük etken Çetin hocamdır" dedi.

- "Spor bir insanın kendini bulacağı en iyi rehabilitedir"

Bulgay, yarışmalarda başarılı olarak kendi durumundaki gençlere örnek olmak istediğini vurgulayarak, "Kendi ülkemi dünyada temsil etmek istiyorum. Spor bir insanın kendini bulacağı en iyi rehabilitedir. Dünyada kendini boşlukta veya başka olumsuzluklar içerisinde bulan bütün insanlara söylemek istediğim lütfen spor yapsınlar. Çünkü insanların hayatlarında yapabilecekleri en güzel şey spordur" diye konuştu.

Yetkililerden ve duyarlı insanlardan destek beklediğini de kaydeden Bulgay, şöyle devam etti:

"Yetkililerin destek olması halinde en büyük hedefim, katılacağım yarışmalarda derece elde ederek kapı kapı dolaşıp engelli ve madde bağımlısı kardeşlerime yardımcı olmak. Başarılı olmam için yetkililerin bana destek olması lazım kendi başıma yapamam. Çünkü benim durumum belli çalışamıyorum, kirada oturuyorum ve 3 aylık engelli maaşımla geçiniyorum. Herhangi bir işte çalışamıyorum. Evliyim bir kızım, kız kardeşim ve anneme bakmak zorundayım."

Antrenör Çetin Demir ise Bulgay ile tanıştığında hem geçirdiği kaza sonucu felç geçirmesi hem de madde bağımlısı olmasından dolayı büyük bir boşlukta bulunduğunu ifade etti.

Bulgay'ın spordaki azmi ve başarısıyla felcini tamamen yendiğini belirten Demir, "Muhammet, bize geldiği zamanlar çekingendi. Vücut geliştirme, fitness sayesinde felcini tamamen yendi. Şu an koltuk değneğini hafif kullanıyor ama yarışma günü koltuk değneğini de atacak. Çünkü o konuda da güçlendi" dedi.

Zonguldak'ta düzenlenen vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi şampiyonasında Bulgay'ın birinci olduğunu kaydeden Demir, "Önümüzde vücut geliştirme dalında Dünya Şampiyonası Türkiye seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası var. Ayrıca halter branşında da yarışmalara hazırlıyoruz. Şu anki durumu takip ettiğimiz kadarıyla halter branşında kaldırdığı kilo ile Avrupa Şampiyonası rekorunu kırıyor. Muhammet birçok branşı da yapabilecek kapasitede" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber