Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ağustos 2016 - 11:44 Yorum: 0

Sri Lanka’dan İzmirli iş adamlarına davet

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Sri Lanka Yatırım Ajansı Başkanı Indira Malwatte, İzmirli iş adamlarını...

Sri Lanka’dan İzmirli iş adamlarına davet

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Sri Lanka Yatırım Ajansı Başkanı Indira Malwatte, İzmirli iş adamlarını ekim ayında Sri Lanka'da düzenlenecek Dünya İhracat Geliştirme Forumu'na davet etti.

Sri Lanka Yatırım Ajansı Başkanı Indira Malwatte ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) katılmak üzere İzmir'e gelen Malwatte, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, İzmirli iş adamlarını Sri Lanka'ya davet etti. Ekim ayında Cenevre'deki Uluslararası Ticaret Merkezi ile birlikte Dünya İhracat Geliştirme Forumu düzenleyeceklerini belirten Malwatte, "Forum kapsamında yatırım, üretim, turizm ve dijital ekonomiyle ilgili konuları ele alacağız. Ayrıca katılımcı iş adamları arasında ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bir delegasyon ile foruma katılmak üzere Sri Lanka'ya gelmenizi istiyoruz" dedi.

"Katılım için çalışma yapacağız"

Sri Lanka ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin son derece düşük olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Sri Lanka'nın ihracatı ve ithalat rakamları küçümsenecek rakamlar değil. Tabi ki ekonomi, ticaret ağırlıklı bir yapıya sahip. Bölgeniz potansiyel ve yükselen bir pazar. Biz de dünyanın en eski en klasik pazarı olan Avrupa'nın yanı başındayız. Yapılacak işbirlikleri, mutlaka iki ülkeye de büyük faydalar sağlayacaktır. Dünya İhracat Geliştirme Forumu'na katılım konusunda bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

"Kültür balıkçılığında dünyanın bir numarasıyız"

Kültür balıkçılığı konusunda Türkiye'nin dünyanın bir numarası haline geldiğine dikkat çeken Demirtaş, "Bu konuda bir iş adamı grubunu ülkenize gönderebilirim ve işbirliği olanakları araştırılabilir. Gelişmiş ve çok yaygın bir teknolojimiz var. Bilgilerimizi paylaşabiliriz ve ülkenizde yatırım da yapılabilir" dedi. Genel fuarların artık cazibesini kaybettiğini ve ihtisas fuarlarının öne çıktığını belirten Demirtaş şöyle konuştu: "Ama yine de İEF, ülke ekonomisine katkı sağlayan bir fuar olarak devam ediyor. Sizin bu fuar vesilesiyle gelmeniz aynı zamanda ilişkilerimizi de tekrar gözden geçirmemize neden oluyor." Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Sri Lanka'da bir üniversitenin işbirliği yapabileceğini sözlerine ekledi.

"Türkiye bize gelirse Asya'ya açılır, biz Türkiye'ye gelirsek Avrupa'ya açılırız"

Sri Lanka'nın potansiyel ve gelişen bir pazar olduğunu söyleyen Sri Lanka Yatırım Ajansı Başkanı Indira Malwatte ise, şunları söyledi: "Şu anda yeni bir hükümetimiz var. Özel sektörün yatırım yapmasını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyor. Türk iş adamlarını da Srilanka'ya davet ediyoruz. Türkiye bize gelirse Asya'ya açılır, biz Türkiye'ye gelirsek Avrupa'ya açılırız. Özellikle tekstil çok önemli bir sektör. Sri Lanka'daki firmalar dünyadaki firmaların Sri Lanka'ya gelip orada üretim yapmasını istiyorlar. Kültür balıkçılığına yeni başlıyoruz. Bu ülkemizde ciddiye alınan bir konu ve iş adamları heyetinin ülkemize gelmesi çok faydalı olur."

Sri Lanka’dan İzmirli iş adamlarına davet

Sri Lanka’dan İzmirli iş adamlarına davet

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber