Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Temmuz 2020 - 08:16 Yorum: 0

Stantarda uymayan kasisler ve hatalar!

Malatya'nın bilinen yerlerinden olan TOKİ’ye çıkarken kanal yolu Başharık Mahallesi Gönültaş sokak hem asfalt olarak hem de güvenlik tedbiri olarak emanet bırakılmış bir şekilde yaya ve araç geçişlerine terk edilmiş.

Stantarda uymayan kasisler ve hatalar!

Malatya'nın bilinen yerlerinden olan TOKİ’ye çıkarken kanal yolu Başharık Mahallesi Gönültaş sokak hem asfalt olarak hem de güvenlik tedbiri olarak emanet bırakılmış bir şekilde yaya ve araç geçişlerine terk edilmiş.

YOL, ASFALT, KASİS, ARAÇ ve YAYA

Bulunan yola bakıyorsunuz oraya giden herkes bilir halk dilinde köstebek deliği dediğimiz ufak tefek yol çukurları, yapılan o geniş geniş kasisler, gerçekten bu Malatya'ya yakışmıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin araçları olsun gerekli yönetim ekipleri olsun, o yoldan hiç mi geçmediniz? Hiç mi bir bakıp demediniz "Şu yollara bakya yazık bu yolda nasıl araç gidiyor, kanal kenarlarına çekilen güvenlik telleri hepsi yerde" demediniz mi hiç.

Bunun bir standardı var. 1988 yılında TS 6283 numaraları standart çıkarılıyor. 2007 yılında da bir genelge yayımlandı. Şehir içi yollarda 50 km/saat olan hızda yayalara yönelik okul önü, konut önü gibi yerlerde yapılması lazım. Nasıl, ne şekilde ve hangi malzemelerle yapılacağı net olarak belli.

1-mguncel-haber-temmuz.jpg

KANAL KENARLARINA YAPILAN GÜVENLİK TELLERİ

Evet bu güvenlik telleri mi diyelim yoksa çitleri mi siz karar verin. Görüldüğü kadarıyla ayda nerdeyse 4 yada 5 araç o kanala düşüyor. Sene ‘de kaç tane araç o kanala düşüyor acaba? Araç sürücüsü yola yapılan kasisten geçmesi için vitesi 1'e değil aracı istop edip arkadan ittirerek geçecek nerdeyse. O kadar uzun bir kasisimiz var yolda. Acaba o kasisler standartlara uyuyor mu? Malatya Büyükşehir Belediyesi bizleri bilgilendirsin. Virajlara girerken güvenlik çitleri dediğimiz o teller bitiyor veya yere yatık bir şekilde devrilmiş durumda. Trafik işaretlerine gelirsek zaten yıllardır hiç değiştirilmedi, aynı duruyor kırık dökük bir şekilde.

Stantarda uymayan kasisler ve hatalar! / FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

1haberiici.jpeg

Şimdi değerli Malatya halkımız yukarıda ‘ki fotoğrafa bakınca siz ne görüyorsunuz. Kanalın içine düşmüş ya da devrilmiş çit demiri. Artık ne zaman düştü veya sürüklendiyse yosun bağlamış üstü. Ve kanaldan gelen akarsularında sürüklediği tüm çer çöpü orası tutuyor. Bu neye sebep oluyor, hem kirliliğe hem de sağlığımıza zararlı. Tüm o gece bizleri uyutmayan sivrisineklerin hepsi buralardan geliyor. Tabii şimdi sivrisineği tartışamam o da bir canlı, işini yapıyor. Yazının sonunda ‘ki resimleri ‘de incelemeyi unutmayın.

Yani şunu özetleyebilirim ki, bu tür yollar olsun parklardaki güvenlik önlemleri olsun, her şey yani. Bunların hepsi de gözle görülebilen sorunlar. Neden halen bir şey yapılmıyor ‘da bu tür yerler pas geçiliyor.

Şimdi bazı okurlarımız şunu diyecek "Yolda yol, yolda yol, bıktık artık yol yapmalarından" evet, bende karşıyım ama sürekli yol diye yaptıkları şey ya şehir içi oldu kaldırıp döktüler ya da birisinin söylemesiyle bazı yerler yapıldı. Neden gözle görülen yerler yapılmıyor?

Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim herkese.
Saygılarımla

Stantarda uymayan kasisler ve hatalar! / FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

whatsapp-image-2020-07-05-at-13.49.11.jpeg

whatsapp-image-2020-07-05-at-13.50.06-(2).jpeg

whatsapp-image-2020-07-05-at-13.50.04-(1).jpeg

whatsapp-image-2020-07-05-at-13.50.03.jpeg

 

Editör; Cemil Nayman

 

ETİKETLER: toki , malatya , kanal yolu , hatalar
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber