Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

Star Medica’da Bir İlk

Tekirdağ Star Medica Hastanesinde ilk kez, tıp dilinde "mikro-perkütan nefrolitotomi" diye bilinen kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Star Medica’da Bir İlk

Tekirdağ Star Medica Hastanesinde ilk kez, tıp dilinde "mikro-perkütan nefrolitotomi" diye bilinen kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Şiddetli ağrıları nedeniyle birçok yere başvuran ancak sonuç alamayan 56 yaşındaki Sevil Mandacı'ya, Star Medica Hastanesinde Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Gençoğlu tarafından ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Şiddetli ağrılarından kurtulan Hasta Sevil Mandacı Star Medica Hastanesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Op. Dr. Osman Gençoğlu'na teşekkür etti.

Böbrek taşlarının, toplumda çok sık görülen ve insan sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğunu dile getiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Gençoğlu, bu hastalığın Trakya bölgesinde de çok sık görüldüğünü kaydetti. Op. Dr. Gençoğlu, "Böbrek taşları, insanın yaşam konforunu bozan çok şiddetli ağrılar oluşturan bir durumdur. Bu durumla karşılaşan insanlar, ciddi problemler ve böbrek kayıplarının meydana geldiği neticelerle karşılaşmaktadır. Böbrek taşları, son yıllarda gelişen teknolojinin de yardımıyla, artık daha kolay tedavi edilebilmektedir. Bundan yaklaşık 20 yıl önce, böbrek taşları açık ameliyatla tedavi edilmekteydi. Son zamanlarda, gelişen teknolojiyle beraber artık çok çok büyük taşlar dışında, taşların yüzde 99 diyebileceğimiz kısmı, kapalı böbrek ameliyatıyla hastalardan alınmaktadır. Bu sayede hastalar, ağrılarından daha kısa sürede kurtulup, daha kısa sürede sağlıklarına kavuşmaktadırlar. Star Medica Hastanesinde, ilk defa kapalı bir böbrek ameliyatı gerçekleştirdik. 56 yaşında bir bayan hastamız, böbrek rahatsızlıklarından dolayı şiddetli ağrılar çekiyordu. Bize başvuruda bulunmasının ardından, yaptığımız tetkiklerde 4 santimlik bir taş olduğunu saptadık. Dün, hastamıza kapalı böbrek taşı ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda hastamızın genel durumu gayet iyi ve ağrıları düştü. Hastamızı, yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Star Medica’da Bir İlk

Star Medica’da Bir İlk

Star Medica’da Bir İlk

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber