Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 01 Ekim 2018 - 00:58 Yorum: 0

STEAKHOUSE

Steakhouse, Et Lokantası olarak adlandırabileceğimiz Amerika’dan ithal bir restoran türüdür.

STEAKHOUSE

Steakhouse, Et Lokantası olarak adlandırabileceğimiz Amerika’dan ithal bir restoran türüdür.Steakhouse restoranlara adını veren Steak bifteğe nazaran daha yağlı, dolayısıyla daha lezzetli bir ettir.

Steakhouse segment olarak üst gelir sınıfını hedeflemiş restoranlardır. Bu sebeple konumlandığı lokasyonlarda buna paralel belli başlı noktalardır.Mekan,elit ve seçkin, kullanılan et kaliteli, sunulan yemek lezzetlidir.Steak etler dananın sırt bölgesinden alındığı ve kesme miktarı az olduğu için fiyat olarak yüksektir.Bununla birlikte, her dananın eti steak için uygun da değildir, bu durumda fiyatları etkilemektedir. Fiyatı etkileyen bir başka unsur da etlerin dinlendiği dryaged sistemine sahip dolabın kalitesidir. Steakhouse’lar kaliteli dry-aged dolabına sahip olmak zorundalar.

Steakhouse’larda et, güncel trendlerden olan dryaged sistemi ile 28 günlük bir sürede,% 80 nem oranında,çok temiz bir ortamda, sıfır derecede bekletildikten sonra pişiriliyor. Et sıfır derecenin altında bekletilirse donacağı ve yaşlandırması duracağı için sıfır derecede bekletiliyor. Dryaged, yani yaşlandırma işleminde,etin içindeki enzimler kasların bağ dokusunu parçaladığı için yumuşak, ağızda dağılan bir et haline geliyor ve ayrıca yaşlandırma işlemi,etin içindeki sinir ve kolesterole neden olan bileşikleri nötr hale getiriyor. 28 gün boyunca dinlenen et yumuşak ve lezzetli oluyor.

Dana etinin alındığı bölgeye göre steak etlerin sınıflandırması şu şekildedir;

  • T- Bone Steak: Dananın sırt bölgesinden, her iki omur kemiğinin ikiye bölünmesi ile elde edilir. Her bir yarım omur kemiğinin bir tarafı kontrfile, bir tarafı bonfile haline gelir. T ye benzeyen kemik şekli nedeniyle T-Bone Steak olarak adlandırılır.
  • Dallas Steak: Yine dananın sırt bölgesinden, kol etine yakın bölümden alınan, yağlı, yatay kesilmiş steaktir.
  • FlankSteak: Dananın but kısmından alınan, lezzetli orta sertlikte steaktir.
  • RumpSteak: Dananın but kısmından alınan, yumuşak, yağsız steaktir, diyet hassasiyeti olanlar için tercih edilebilecek steaktir.
  • NewyorkSteak: Dananın sırt bölgesinden buta yakın olan taraftan alınan, yağsız, lezzetli, orta sertlikte steaktir.

Steakhouserestorantların menüsü oldukça zengindir, dana eti tercih etmeyenler için kuzu eti de bulunmaktadır. Ayrıca belli deniz ürünleri; kalamar, karides hatta sushi de menüyü zenginleştiren Steakhouse restoranlar vardır.

Steakhouserestronlarda büyük bir kesiminde etin servisi genelde ahşap kesme tahtaları ile yapılmakta, ahşabın verdiği sıcaklık hissi ile alakalı olabilir, bunun yanında porselen kullanan restoranlar da söz konusu elbette ki.

Bazı Steakhouse’lar etleri pişmemiş olarak da satışa sunuyor, tüketici alıp ev ortamında pişirme ve yeme şansını da elde edebiliyor.

İstanbul SteakhouseRestorantı için https://kadimsteak.com/ adresini ziyaret ediniz.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber