Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 02 Eylül 2014 - 21:44 Yorum: 0

Steven Sotloff'un infaz edildiği iddia edildi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Suriye'de rehin alınan ABD'li serbest gazeteci Steven Sotloff'un infazına ilişkin olduğu iddia edilen bir görüntü internette yayınladı.

Steven Sotloff'un infaz edildiği iddia edildi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör  örgütü tarafından Suriye'de rehin tahsil edilen ABD'li özgür gazeteci Steven Sotloff'un infazına ait olduğu iddia edilen bir görüntü internette yayınladı.

Suriye'nin kuzeyinde iç mücadelesi haberleştirirken geçen sene IŞİD militanları nedeni ile rehin tahsil edilen ABD'li özgür gazeteci Sotloff'un öldürüldüğü iddia edildi.

IŞİD nedeni ile internete konan görüntülerde ABD'li gazetecinin beraberinde duran maskeli bir kişi, İngiltere'nin IŞİD'e karşı ABD ile işbirliğini sonlandırmaması zorunda David Haines isimli İngiliz bir rehinenin de öldürüleceği tehdidinde bulunuyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, gazetecinin infazını gösterdiği iddia edilen videonun orijinalliğinin teyit edilemeyeceği bildirildi.

31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen sene Ağustos ayında IŞİD militanları nedeni ile rehin alındığı belirtilmişti.

IŞİD nedeni ile daha evvela yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde bulunduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması biçiminde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.

Muhabir: Mustafa Keleş

ETİKETLER: Steven , Sotloffun , infaz , edildiği , iddia , edildi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber