Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

STK temcilcileri Birlik Vakfı’nda bir araya geldi

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programda sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

STK temcilcileri Birlik Vakfı’nda bir araya geldi

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programda sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

Birlik Vakfı Kayseri Şubesinde düzenlenen programda vakıf yöneticileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş, "Kayseri'nin kültür kuruluşları 30 yıldır, 90'dan beri faaliyette olan bir kurum. Kardeşlik içinde yürüyen bir teşkilat. Hamt olsun darbe dönemlerinde özellikle 28 Şubat'ta ayakta kalmıştı ve en son darbede 15 Temmuz 2016 darbesinde de ayakta kalmayı başardı. Meydanlarda tuttuğu milli irade nöbetleriyle, darbecilere karşı mücadeleye verdiği destekle memleketini, vatanını sevdiğini dinini, imanını korumak için elinden ne geliyorsa yapacağını ispatlamış oldu. Tüm gayretler için hepinize ben ayrıca teşekkür ediyorum. Haziran'dan bugüne çok şey değişti ama en çok değişen şey de elbette 15 Temmuz darbe kalkışmasıydı. Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik bir kalkışmaydı bu. Çok detaya girmek istemiyorum ama çok şükür kazasız belasız atlatıldı. Dikkatli olmazsak, tedbirli olmazsak her an böyle bir darbenin gelip bizi yakalayacağı, bize zarar verdiği gibi İslam dünyasına da Ortadoğu'ya da mazlum milletlere de çok büyük zararlar vereceği, bunun niyetinde olduğu ortaya çıkmış oldu." diye konuştu.

Daha sonra programda konuşan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, vakfın tarihi hakkında bilgiler vererek, "Kayseri'de 1987 yılında kurulmuş Birlik Vakfının Türkiye'de kuruluşu 1985. 97'ye kadar büyüklerimiz o günün şartlarında Vakfı devam ettirmek için çaba göstermiş. 28 Şubat'ta diğer şubelerin kapandığı gibi Birlik Vakfının da Kayseri Şubesi kapanmış. Aradan 19 sene geçmiş ve Birlik Vakfının Kayseri'de olması gerektiğini artık bir yer alması hizmet etmesi gerektiğini anladığımız için bize de böyle bir görev verdiler. Biz de bu görevden kaçmadık. İnşallah bu görevi sadece biz değil hep beraber sürdürmek için bir mücadele vereceğiz." dedi.

Vakıf açılışını TBMM Başkanı İsmail Kahraman yapacak

Birlik Vakfının açılışını TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yapacağı müjdesini veren Adıgüzel, "Birlik Vakfı Kayseri'de Milli Türk Talebe Birliği ve Genç Birlik olarak bu binanın içerisinde hizmet etmeye başladı. Bu sadece Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı'na hizmet değil, işte Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu. Sizin bu işin içerisinde bulunduğunuz için sizlerin de yapacağınız bütün toplantılarınıza, bütün çalışmalarınıza burada hepinize kapı açık. Her zaman buraya gelebilirsiniz, programlarınızı yapabilirsiniz. Burayı şenlendirmek ve burayı hizmet amacı altında kullanmak sizin de artık bir çalışmanız olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız özellikle "Bu binayı gelip ben açacağım" dediği için bu hafta Pazar günü Avustralya dönüşünde inşallah hafta içerisinde de bir dönüş tarihi geliş tarihi belli edecekler. İnşallah bu ayın sonuna doğru bir açılışımız var. Bu açılışa inşallah hep beraber iştirak etmenizi istiyoruz. İki aşamalı bir açılışımız olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızın Milli Türk Talebe Birliğinden ve Birlik Vakfı'na gelene kadar yaşanmış darbelerle beraber bu hareketi sizlere inşallah anlatacak. O oturumun içerisinde o platformun içerisinde sizler de olmanızı rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Projeler hakkında bilgiler de veren Vakıf Başkanı Mehmet Adıgüzel, "Çocuklarımıza kırtasiye anlamında, yemek anlamında, bilgisayar ve okuma salonları burada, her türlü ihtiyaçlarını kullanabileceği bir ortam sağladık. İnşallah siz de yavrularımızı buraya yönlendirin. Burada bu imkanlardan faydalansınlar. Ben fazla sözü uzatmak istemiyorum bundan sonra İnşallah biz Birlik Vakfı olarak Kayseri'de yavaş yavaş işlerimizi sürdürmeyi kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Kayseri'de Allah nasip ederse önümüzdeki süreç içerisinde yurt ve özel okul çalışmamız var. Projeler yavaş yavaş bitmeye başladı. Özel okula özellikle çok talep var. Bu paralel cemaatin yaptığı çalışmaları artık sonlandırdığı için devletimizin ve bizim bu konuda gençlerimize el atmamız gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

STK temcilcileri Birlik Vakfı’nda bir araya geldi

STK temcilcileri Birlik Vakfı’nda bir araya geldi

STK temcilcileri Birlik Vakfı’nda bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber