Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2016 - 18:08 Yorum: 0

STK’lar: "İhale gereği havalimanı kapatılamaz"

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapatılacak olmasına karşı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) adına açıklama yapan Nusret...

STK’lar: 'İhale gereği havalimanı kapatılamaz'

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapatılacak olmasına karşı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) adına açıklama yapan Nusret Sağlam, "İhale sözleşmesinde "şartname konulu işlerin yapımı esnasında havalimanı, yolcu ve hava trafiğinin aksatılmaması için gerekli tedbirler yüklenici firma tarafından alınacaktır" diye yazmaktadır. Çok açık havalimanı kapatılamaz" dedi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri geçen günlerde ortak yayınladıkları "Havalimanı Kapatılmasın" adlı deklarasyonu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) bir araya gelerek imza altına aldılar. STK'lar adına ortak açıklamayı Nusret Sağlam yaptı. Samsun'da 01 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında yapımı nedeniyle kapanacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın ihale evrakını incelediğini belirten Nusret Sağlam, "Benim elimde yapılan ihalenin sonuç ilanı var. Bu devletin resmi belgesidir. İhale 15 Temmuz tarihinde yapılmış. Devlet tarafından bu pistin onarımı 11 milyon lira olarak tespit edilmiş. Bu ihale için 14 firma doküman satın almış. Bu doküman satın alan 14 firmanın 5'i ihaleye girmiş ve bunların 3'ünün teklifi geçerli sayılmış. Dolayısıyla da bunlardan biri de 8 milyon 288 bin TL'lik teklifi vererek ihaleyi almış. İhale sonucu Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın yapılacak olan onarım inşaatın süresi ise 11 Ekim 2016 - 06 Ekim 2017 olarak yazıyor. Bu ihalenin süresidir, DHMİ Genel Müdürü'nün Samsun'a geldiğinde söylediği gibi 3 ay değil. Biz bunu 11 ay olarak biliyorduk. Sonra valimizin buna itiraz ettiğini ve 3 aya çekildiğini duyduk. İşin aslı ise ihalenin süresi 1 yıl. İhaleyi alan firma "ben bu işi bu şekilde yapamam, 3 ayda havalimanını kapatarak yapalım" diyor. Çünkü 11 ay süre havalimanı 1 gün dahi kapatılmaksızın yapılma şartını getiriyor. Bunu da ihale sözleşmesinden anlıyoruz. İhale sözleşmesinde "şartname konulu işlerin yapımı esnasında havalimanı, yolcu ve hava trafiğinin aksatılmaması için gerekli tedbirler yüklenici firma tarafından alınacaktır" diye yazmaktadır. Çok açık havalimanı kapatılamaz" şeklinde konuştu.

Şartnameye uymamanın kimseye hakkının olmayacağını ifade eden Sağlam, "Bu firma ile irtibata geçtik. İhale konusunda yetkili bir mühendisi ile görüştüm. Israrla kendisine bu maddeyi hatırlattık. 30 dakika boyunca bize teknik bilgi verdi. Ben devamlı sözleşmeyi hatırlattığımda bana "biz bu sözleşmeye göre kapatıyoruz, gücünüz varsa kapattırmayın" dedi. Bu kadarda cüretkarlar. İhale gereği yapım süresi 1 yıl, sözleşmeye göre de havalimanı kapatılamaz deniyor. Bizim bunu yürütmeyi durdurma hakkımız yok. Bunu ancak ihaleye giren diğer firmaların yapma şansı var" diye konuştu.

Toplantıya Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Hayrul Kayar, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Sam-Sev Başkanı Rüştü Araboğlu ve İkinci Başkanı Ali İhsan Aka, Yabancılar Pazarı Odası Başkanı Olcay İnanç, Yabancılar Pazarı Dernek Başkanı Ali Akyüz, Samsun Genç İşadamları Başkanı Savaş Gömeç, Mali Müşavir Ahmet Hayvalı, Gazeteci-Yazar Nusret Sağlam ve bazı STK temsilcileri katıldı.

STK’lar: "İhale gereği havalimanı kapatılamaz"

STK’lar: "İhale gereği havalimanı kapatılamaz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber