Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Sami Er
Teknoloji 25 Ocak 2017 - 14:08 Yorum: 0

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

Doğalgaz hat güvenliğini arttırmak amacıyla geliştirilen "Stoople'ın tanıtımı yapıldı.

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

Doğalgaz hat güvenliğini arttırmak amacıyla geliştirilen "Stoople'ın tanıtımı yapıldı.

Tanıtım programına ENGIE Türkiye CEO'su Denis Lohest, İZGAZ Genel Müdürü ve ENGIE Türkiye Dağıtım Grubu Başkanı Mehmet Gökalp Özkök, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzin ve çok sayıda davetli katıldı. ENGIE, kendi patenti altındaki ürünü Stopple ile doğalgaz servis hatlarının güvenliğini Türkiye'de ilk defa kazı yapılmadan güçlendirebiliyor. Stoople servis hatlarında oluşabilecek muhtemel hasarlarda kontrolsüz gaz çıkışını engelleyerek, imalatı gaz kesim vanasız yapılmış servis hatlarının çevre ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesini sağlıyor.

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan ENGIE Türkiye CEO'su Denis Lohest, "Türkiyede'ki aktivitelerimiz devam ederken, en önemlisi de geçtiğimiz zamanlarda yaptığımız Efeser you ferminali. Yapılan terminalle birlikte Türkiye'nin gaz arzına olan desteği arttırmak istedik. Yapmış olduğumuz projelerde en çok dikkat ettiğimiz olan güvenlik. Türkiyede'ki bütün alanlarda güvenliği ön planda tutuyoruz. Bazı sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen sene bin 600 kayıplı kazasız gün sayısına İZGAZ'la ulaştık. Bu çok önemli bir rakam. Çünkü hem İZGAZ hem de alt yüklenicileri bu sonuca destek verdiler. Türkiyede'ki projelerimizle yenilenebilir enerji alanında gelişme göstermek istiyoruz. Türkiye'de çok önemli güneş ve rüzgar gücü var. Bunu kullanarak enerji alanları oluşturmak istiyoruz" dedi.

"Bugüne kadar 600'den daha fazla STOPPLE uygulaması yaptık"

Stopple üretimi öncesinde yapılan teknik ve alt yapı hizmetleri hakkında bilgiler veren İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzin, "Bugün ki ana konumuz STOPPLE. Yayıncı patentli ve 7 ayrı patantle korunan bir ürün. Bunun üretimi için 4 sene AR-GE çalışmaları yapıldı. İZGAZ kısmındaki faaliyetlerimize bakacak olursak ise bu iş için sadece 4 kişi aldık. Bu kişilerin Fransa'da eğitimlerini almalarını sağladık, ve bugüne kadar 600'den daha fazla STOPPLE uygulaması yaptık. Hedefimizde bütün müşterilerimize aynı düzeyde güvenlik sağlamak" diye konuştu.

"STOPPLE ürünün çalışma aşamalalarını anlatan İZGAZ İşletme ve İç Tesisat Müdürü Erdal Kösemen, "Birinci aşamada aşırı akış sağlayan vana kolu açılarak, gaz STOPPLE ekipmanının devreye girmesi sağlanıyor ve STOPPLE atması bekleniyor. İkinci aşamada servis hattı basınçlandırılarak tekrardan gaz STOPPLE kuruluyor. Üçüncü aşamada ise normal akış vanası açılarak gaz geçişinin devamlılığı gözlemleniyor. Bu işlemler tamamlandıktan sonra gaz STOPPLE montajı tamamlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

’Stoople’ doğalgaz hat güvenliğini arttırıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber