Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 16:58 Yorum: 0

STSO Başkan Vekili Kuzu’dan ’İstihdam Teşviki’ konulu bilgilendirme

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirt üniversitesi ile birlikte eş başvuru sahibi oldukları "Kayıtsız Kalmayın Projesi" kapsamında...

STSO Başkan Vekili Kuzu’dan ’İstihdam Teşviki’ konulu bilgilendirme

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirt üniversitesi ile birlikte eş başvuru sahibi oldukları "Kayıtsız Kalmayın Projesi" kapsamında düzenlenen "Kayıtlı İstihdamın Teşviki" panelinde tüccar ve sanayicileri bilgilendirdi.

Oda konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan STSO Başkan Vekili Kuzu, Siirt'te kayıt dışı istihdamın azaltılmasını hedefleyen bu projeyi, eş başvuru sahibi olarak büyük ölçüde katkı vermeyi amaçladıklarını söyledi. Kuzu, "320 bin nüfuslu ilimizin ticaret ve sanayi odasında 780 limited, 132 anonim, 470 şahıs şirketi, 53 kooperatif ki bunların 31'i tarımsal, 16'sı motorlu taşıt, 2'si küçük sanayi sitesi, 3'ü esnaf kefalet, 1'i su ürünleri kooperatifi, 85'i küçük ve 18'i taş toprak sanayi, 14'ü inşaat malzemeleri, 9'u beton üretim tesisi, 4'ü makine imalatı, 34'ü gıda, 3'ü elektrik üretimi, 2'si tekstil, 1'i petro kimya olan orta ölçekli sanayi tesisi, sanayi sicil belgesi ve kapasite raporuna sahip işletmelerdir. Bu işletmelerde kayıt dışı istihdam sağlayan hiçbir müessesemiz yoktur. İlimizde kayıt dışı istihdamın azaltılmasını hedefleyen bu projeyi, eş başvuru sahibi olarak büyük ölçüde katkı vermeyi amaçlamaktayız. Kayıt dışı istihdamın azaltılmasının etkenleri içinde zaman zaman hükümetlerimizin açıkladıkları, uygulamaya koydukları, istihdama yönelik teşvikler bugüne kadar ilimizde hissedilmemiştir. Teşviklerin iller bazında uygulanmaları, hem istihdamı kayıt altına alacak hem de vergi, sigorta primleri, bürokratik işlemlerde yapılacak iller bazında teşvik uygulama kapsamında, iş verenin yükünü hafifletecektir" dedi.

İller arası farklılık teşviklerinin mutlaka gündeme gelmesini her platformda dile getirdiklerini aktaran Kuzu, bölgesel teşviklerde Siirt'te verilen teşvikle, Diyarbakır'a verilen teşvik arasında fark olmadığında, yatırımcıların çoğu alt yapısını tamamlayan hava, otoyol, demiryolu gibi illeri tercih edeceğini söyledi. Kuzu, "Ayrıca geçmişte yaptığımız çalışmalarda, kayıt dışı istihdamın, sosyal devlet anlayışı gereği kişilerin, devletin sosyal imkanlarından faydalanmak istedikleri ve kayıt altına almanın bu nedenlerle mümkün olmadığı tespiti yapılmıştır. Kalifiye eleman sıkıntılarının giderilmesinin kayıt dışı istihdamı azaltacağına inanıyoruz. Bu projede kayıt dışı istihdamın azaltılması için önceliğimiz, sorunların temeline inmek, detaylı çalışma ortaya koymaktır. Bu projenin ülkemize, ilimize faydalı olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen üniversitemize, ticaret ve sanayi odamıza, paydaş olan kamu kurum ve kuruluşlarımıza, projede çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

STSO Başkan Vekili Kuzu’dan ’İstihdam Teşviki’ konulu bilgilendirme

STSO Başkan Vekili Kuzu’dan ’İstihdam Teşviki’ konulu bilgilendirme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber