Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mayıs 2016 - 18:58 Yorum: 0

Stso’dan "Şirketimin Değeri" Etkinliği

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası(STSO) Genç Girişimciler Kurulu tarafından "Şirketimin Değeri" adlı bir etkinlik düzenlendi.

Stso’dan 'Şirketimin Değeri' Etkinliği

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası(STSO) Genç Girişimciler Kurulu tarafından "Şirketimin Değeri" adlı bir etkinlik düzenlendi.

STSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Doç. Dr. Kerem Sarıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Programda açılış konuşması yapan STSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ümit Bener Ayla, "Girişimci en basit haliyle kendi işini kurandır. Araştırmalara göre Türk gencinin yüzde 90'ının kendi işini kurmak istediği görülüyor. Bu oran Avrupa'da yüzde 60'larda bulunmaktadır. Yani biz bu alanda çok daha girişimci bir ruha sahibiz" dedi.

TÖREN: "GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ"

Girişimciliğin tüm dünyada önemli bir konu olduğunu belirten STSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, "Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi ülkelerin ekonomilerinin gelişmesini sağlayan temel faktörlerden birisidir. Biz STSO olarak girişimcileri, genç ve kadın girişimcileri destekleyerek ve onların etkinliklerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SARIOĞLU: "İŞLETMECİLİK KONULARINI BUNLARI AKADEMİSYENLER OLARAK BİZ İCAT ETMİYORUZ"

İşletmecilik konularının bir laboratuvarda icat edilen konular olmadığını belirten Doç. Dr. Kerem Sarıoğlu, "Bunlar zaten gerçek hayatta ortaya çıkan olayların daha sonra akademisyenler tarafından isimlendirilmesiyle kitaplara yazılmış konulardır. Bu arada konuşulan, bundan sonra işletmecilik konusunda konuşulacak konuların hepsi aslına gerçekte işletmelerde ortaya çıkan ve işletmeciler tarafından bizzat karşılaşılan problemler karşısında oluşan kavramlardır. Sonuçta bunları akademisyenler olarak biz icat etmiyoruz. Biz sadece ortak özelliklerine göre sınıflandırıyoruz. Bir de bilgi birikimini gelecek nesillere aktarmak için onu yazılı hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

ÖLMEZ: "DÜNYANIN 11 ÜLKESİNDE PAZAR LİDERİ KONUMUNDAYIZ"

Marka değerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Maalesef Türkiye olarak önemli bir marka değeri oluşturduğumuzla övünsek de Avrupa'daki marka değerinin gerisindeyiz. Nasıl bir Çin ile Türk marka değeri arasında fark varsa, Türk marka değerleriyle Avrupa ülkeleri marka değerleri arasında marka değeri farkı var. Aynı özelikteki bir malın üzerinde Alman, Fransız, İngiliz yazıyorsa her zaman ürünün durumuna göre yüzde 5, yüzde 10, yüzde 20 gibi bir farkı bütün dünya kabul ediyor. Aslında benim yaptığım en önemli şey uluslararası pazarlara da sunduğumuz Borsan markasının marka değerini artırmak üzerine oldu. Paranız varsa fabrikalar kurabilirsiniz ama marka oluşturma ve marka değeriyle mal satabilme çok meşakkatli ve uzun bir yoldur. Biz marka değeri oluşturmak için neler yaptık? Biz şu anda dünyanın 11 ülkesinde pazar lideri konumundayız. Bardağın dolu tarafından baktığınız zaman mükemmel bir şey. 65 ülkeye yaptığımız ihracatta 11 ülkede Borsan markalı ürünlerimiz pazarın en pahalı satan markasıdır. Bu çok önemli bir şey. Ama Avrupa'ya mal satarken aynı segmentte, aynı kalitede, aynı standarttaki ürünlerde Avrupa bizden malı alırken daha ucuz olduğu için alıyor. Biz Borsan markasına geride bıraktığımız 32 yılda 65 milyon lira marka yatırımı yaptık. Marka oluşturmak böyle bir şey. Önemli olan yaptığınız işte fark oluşturmak. Önemli olan rakiplerimizin göremediği yapamadığı işleri yapabilmektir. Bence başarı ile başarısızlık arasındaki fark inanılmaz dar bir alandadır. Yani çok başarılı bir iş adamının başarısız olanın arasındaki fark yüzde 5'ten fazla değildir" ifadelerini kullandı.

Stso’dan "Şirketimin Değeri" Etkinliği

Stso’dan "Şirketimin Değeri" Etkinliği

Stso’dan "Şirketimin Değeri" Etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber