Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 19 Ağustos 2014 - 14:03 Yorum: 0

Şu an yapılan hukuksuzluk!

Avukat Aksoy: "Bu gözaltı kararları, İzmir'de İran ajanlarına ve El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonu takip eden personelle ilgilidir"

Şu an yapılan hukuksuzluk!

İZMİR (AA) - İzmir merkezli "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerin avukatlarından Ali Aksoy, İzmir'de "İran ajanları ile El Kaide terör örgütüne yönelik operasyona" katılanların gözaltına alındığını iddia ederek soruşturmanın, "casusluk" davasıyla ilgili olmadığını açıkladı. 

İzmir'de "paralel yapı"ya karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasına getirilmesi sürüyor. 

Müvekkili, Karabağlar ilçesindeki hizmet binasına getirilen avukat Ali Aksoy, burada gazetecilere açıklama yaptı. Aksoy, müvekkilinin İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat şubesinde görev yaptığı sırada İran ajanlarına yönelik yürütülen bir operasyonda imzasının bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia etti. 

Mevcut istihbarat müdürünün imzasıyla yürütülen bir operasyonda alt kademedeki bir polisin "içeri alındığını" ifade eden Aksoy, savcıya El-Kaide ile ilgili bilgi verdiğini söylediği müvekkilinin gözaltına alınmasını "çelişki" ve "kurgu" olarak değerlendirdi.   

Operasyon bilgisinin bir gün önceden bazı gazetelerde yer aldığını savunan Aksoy, "Suça uyacak insan arıyorlar. Bu insanların olması mümkün değil, sadece mağdur ediliyorlar" dedi. 

Bir soru üzerine gözaltıların, İzmir'deki "Askeri bilgi ve belge bulundurma davası" ile ilgisinin olmadığını söyleyen avukat Ali Aksoy, "Bu gözaltı kararları İzmir'de İran ajanlarına ve El Kaide terör örgütüne yönelik yürütülen bir dosya ile ilgili" dedi. 

Gözaltına alınanların savcılığı sevk edilmeden salıverilmesini isteyen Aksoy, "şu an yapılanın hukuksuzluk" olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber