Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

SÜ BESYO, Spor Bilimleri Fakültesi oldu

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürüldü. Bakanlar Kurulu kararı, 9 Mart 2015 tarihli...

SÜ BESYO, Spor Bilimleri Fakültesi oldu

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürüldü. Bakanlar Kurulu kararı, 9 Mart 2015 tarihli Resmi gazetede de yayımlandı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, BESYO'nun fakülteye dönüştürülmesi için gerekli girişimleri daha önce başlattıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında Türkiye'yi, Konya'yı ve SÜ'yü başarıyla temsil ettiğini belirten Gökbel, şunları kaydetti:

"Okulumuz bununla birlikte Üniversite Sporları Federasyonu Süper Lig'de ve Birinci Lig'de SÜ'yü ve Konya’yı başarıyla temsil eden sporcular ve spor insanları yetiştirdi. Yetiştirmeye de emin adımlarla devam ediyor. Spor federasyonlarında milli takımda antrenör, hakem, eğitim kurulu üyesi olan öğretim üyelerimiz bulunuyor. Yüksekokulumuzun fakülte olmasıyla bu başarılarına yenilerini ekleyeceğine yürekten inanıyorum. Fakülteleşme sürecinde başta BESYO Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber