Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi22:08 Kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti22:07 Büyükçekmece’de otomobil göle uçtu, sürücü hayatını kaybetti
Kültür 18 Ağustos 2022 - 14:18 Yorum: 0

Su kaynakları tasarrufla korunacak

Muratpaşa Belediyesi, çeşitli nedenlerle su kaynaklarının hızla tükenmesine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 100 bin eve 300 bin...

Su kaynakları tasarrufla korunacak

Muratpaşa Belediyesi, çeşitli nedenlerle su kaynaklarının hızla tükenmesine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 100 bin eve 300 bin su tasarruf başlığını ücretsiz dağıtıyor.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, hızla tükenen doğal kaynaklar, iklim krizi ve çevre sorunlarının artık dünyanın sıcak gündemi haline geldiğini söyledi. Krizin ve sorunların yanı başımızda ve şu anda yaşandığına dikkat çeken Başkan Uysal, bu nedenle doğrudan uygulanabilir çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başkan Uysal, bu çerçevede, 2016'da cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli evsel atıkları ödül sistemi içinde toplayan ve aynı zamanda "Sıfır Atık" projesinin de temelini oluşturan Çevreci Komşu Kart projesine başladıklarını belirti. Projenin bugün Türkiye'nin birçok belediyesince de uygulandığını dile getiren Başkan Uysal, "Bu projeyle, nitelikli atıkları yeniden ekonomiye kazandırarak, üretimde kullanılacak 69 milyon 310 bin litre suyun 6 yıl içinde tasarrufunu sağladık" dedi.

Bununla birlikte belediye parklarında akıllı sulama ve güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurduklarını aktaran Başkan Uysal, bu yıl "İklim ve Her Şey" sloganıyla Muratpaşa 3'üncü Çevre Festivali'ni düzenlediklerini aktardı. Ümit Uysal, 2021'de ise geniş katılımlı iklim değişikliği çalıştayı topladıklarını söyledi.

Çalıştayın 12 maddelik sonuç bildirgesinin "Unutulmamalı ki susuz bir hayat mümkün değildir. Problemin kaynağı ve çözümü bizleriz" ifadeleriyle noktalandığını aktaran Başkan Uysal, "Bu çalışmanın devamı niteliğinde su kaynaklarının hızla tükenmesine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 100 bin eve 300 bin su tasarruf başlığının komşularımıza ücretsiz dağıtımına başladık" diye konuştu.

"Dağıtım yerleri"

Muratpaşa Belediyesi, perlatör olarak da bilinen, kullanıldığı muslukta yüzde 50'ye yakın su tasarrufu sağlayan başlığı, 7 ayrı noktada ve 1 gezici ekiple dağıtıyor. Soğuksu Mahallesi'nde belediyenin Yaşlı Evi, Yenigün Mahallesi'nde sağlık ocağı, Cumhuriyet Mahallesi'nde Çarşamba Pazarı, Zerdalilik Mahallesi muhtarlığı, Aydın Kanza Parkı, Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Muratpaşa Belediyesi'nde kurulan stantlardan ilçe sakinlerine dağıtımlar yapılıyor.

Belediyenin Muratpaşada 100 bin eve ulaşacak farkındalık çalışması kısa bir süre önce adı "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü" olarak değiştirilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor. Belirlenen noktalarda dağıtımlar, üçerli paketlenen su tasarruf başlıkları bitene kadar devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber