Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 11 Kasım 2014 - 09:08 Yorum: 0

Su olmazsa olmazımızdır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından su tasarrufu bilincinin kazandırılması için ‘Su Hayattır’ programları kapsamında Türkiyem ve Hidayet İlköğretim Okulu’nda tiyatro oyunu sahnelendi.

Su olmazsa olmazımızdır

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından su tasarrufu bilincinin kazandırılması için ‘Su Hayattır’ programları kapsamında Türkiyem ve Hidayet İlköğretim Okulu’nda tiyatro oyunu sahnelendi.

Dr. ÖZDEMİR: MALATYA GENELİNDE GÖSTERİLER YAPILACAK

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’inde izlediği tiyatro büyük beğeni topladı. Tiyatro sonunda konuşan Dr. Özdemir, suyun önemini anlatmak ve çocuklara su bilincini aşılayabilmek için MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bu tür organizasyonları sıklıkla yapacağını söyledi. Dr. Özdemir, “Tiyatro oyunun da İbiş karakteri ile suyun önemi eğlenceli ve komik bir dille anlatılıyor. Tiyatro gösterilerinin izleyen öğrencilerimizi ‘Su Polisi’ ilan ediyoruz. Görev yerlerinin evleri, mahalleleri ve okulları olduğunu söylüyoruz. Açık musluk gördükleri zaman hemen kapatılması gerektiği, kapatılmaması durumunda suyun israf olduğunu söylüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istişare halinde olarak Malatya genelinde hemen hemen tüm okullarımızda gösteri yapmayı planlıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Hidayet İlköğretim Okulu yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON”

Türkiyem Orta Okulu Müdürü Fikret Adıyaman, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e teşekkür ederek, su sıkıntısının yaşandığı bu dönemde önemli bir etkinlik yaptıklarını belirtti. Su bilincinin çocuklarda kalıcı etki bırakacağını ifade eden Adıyaman, “Su olmazsa olmazımızdır. Susuz bir hayat düşünmek mümkün değil. Suyumuzu ancak tasarruf ederek koruyabiliriz. MASKİ Genel Müdürlüğü gerçekten çok önemli bir uygulama başlattı. Bizlerde her fırsatta suyun önemini çocuklarımıza aşılayacağız. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tiyatro oyuncusu Mehmet Ali Karataş tarafından “İbiş” karakteri ile yapılan tiyatro oyunu boyunca neşeli dakikalar geçiren minik öğrenciler programın sonunda ‘Su Polisi’ ilan edildiler.    

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber