Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ağustos 2016 - 12:08 Yorum: 0

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleride içme suyu fiyat protestosuna katıldı

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleride içme suyu fiyat protestosuna katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyu fiyatlarına yüzde 423 oranında zam yapılmasını protesto ederek imza kampanyası başlatan sigortacı Özgür Karabulut 5 günde yaklaşık 5 bin imzaya ulaştı. Fethiye'de vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının büyük destek verdiği imza kampanyasına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleride katıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı ile çok sayıda Meclis Üyesi Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan içme suyu yüksek fiyatını protesto ederek imza attılar. Meclis başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada "Muğla'nın büyükşehir olmasından sonra Seydikemer ve Fethiye ilçelerinin gündeminden yüksekliği nedeniyle düşmeyen su fiyatları, bu yıl yaşanan olumsuzlukların ekonomiye ve turizme yansımasının ve büyük şehir belediyemizin suya zam yapmasının ardından yeniden gündeme geldi. Su fiyatlarının büyükşehir yapılanmasına geçilmeden önceki haline döndürülmesi için imza kampanyası başlatıldı. Bizler de su fiyatlarından mağdur olan esnaf ve turizmcilerimiz adına kampanyayı destekliyoruz dediler" Yazılı açıklamada "Seydikemer ve Fethiye'de su maliyetinin daha düşük olmasından fiyatların diğer ilçelere göre düşük tutulmasını, Büyükşehir Belediyesi'nin tek fiyat uygulamasından vazgeçip yerel su kaynaklarının maliyetine göre bölgesel fiyat belirlemesini istiyoruz. İş yerlerini açamayan, çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen, SGK primlerini ödeyemeyen esnaflarımız varken Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, zam yapmak yerine, esnafa destek olabilmek için su fiyatlarını bölgelerin koşullarına göre ayarlamasını istiyoruz denilerek" Ülkemizde tüm kesimlerin siyasi ayrım gözetmeden kenetlendiği bir ortamda Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Meclis üyesi arkadaşlarımızın su fiyatları konusunda bizlere kulak vereceklerini düşünüyor, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi tüm arkadaşlarımız adına şimdiden teşekkür ediyoruz denildi.

5 Bine yakın imza toplandı

Sigortacı Özgür Karabulutun bireysel olarak başlattığı içme suyu fiyatları protestosu imza kampanyasında 5 bine yakın imza toplandığını belirten Yasemin Dağdelen " bizler gönüllü görev yapıyoruz. Fethiye'de içme suyu fiyatları yüzde 423 oranında arttırılmıştır. Muğla büyükşehir belediyesinin bu kararını protesto ediyoruz, Şu ana kadar her kesimden imza kampanyasına büyük katılım olmaktadır dedi.

İmza kampanyasına katılan vatandaşlarda yüksek fiyatlı faturalar gelmeye başladı. Yapılan zamları oldukça fazla buluyoruz. Diğer illerdeki tanıdığımız kişileri arayıp soruyoruz böylesine yüksek fiyat yok dediler.

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Su protestosuna 5 bin kişi katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber