Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...20:06 Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı20:06 Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden özel çocuklara akülü sandalye hediye edildi20:00 Bayburt’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:59 Korhan Berzeg’in yaşadığı köyde flaş gelişme19:49 Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı19:47 Sıtkı Olçar Çini Müzesinde 23 Nisan’a özel etkinlik
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 14:08 Yorum: 0

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nın...

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nın eleme grubu müsabakalarında ilk heyecan Foça'da yaşandı.

TSSF'nin 2016 yılı planlı faaliyet programlarından olan Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası elemelerinin birinci etabı Foça'da gerçekleştirildi. Birinci etap elemelerine; İzmir, Manisa, Aydın ve Bodrum'dan gelen 17 kulüp adına yarışan 67 sporcu katıldı. 4'er kişiden oluşan takımlar, en iyi avcı seçilebilmek için yarıştı.

5 SAAT AVLADILAR

Foça açıklarında, 5 saatlik süre boyunca zıpkınla avlanan balıklar; hakemler, yarışmacılar ve izleyiciler huzurunda tartıldı. Tartım sonucunda, dereceye giren sporcular belirlendi. Sporcuların avladığı balıklar, il ve ilçedeki çocuk esirgeme kurumu ve yaşlılar evine bağışlandı. Kazanan takımlara ve sporculara madalyaları, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Foça İlçe Müdürü Kemal Bulut, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Sg. Ütğm TGSC 61 Komutanı Özgür Acar, Foça Belediye Meclis Üyeleri, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve TSSF yöneticilerince verildi.

BAŞKAN DEMİRAĞ'DAN KUTLAMA

Şampiyonanın Foça'da gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Ünlü Tarihçi Heredot'un deyişiyle en güzel iklim ve en güzel gökyüzü altında kurulan Foça'mız, denizle ilgili sporların gözdesi olmaya devam ediyor. Sıklıkla, yelken ve yüzme şampiyonalarına ev sahipliği yapan ilçemizde bu kez bir su altı avcılığı şampiyonası gerçekleştirdik. Dereceye giren ve katılan tüm sporcuları kutluyor, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

YARIŞMA SONUÇLARI

Takım sıralaması; 1. Manisa Yüzme Su Sporları ve Gençlik Spor Kulübü, 2. Ada Sualtı Sporları Kulübü, 3. Bodrum Su sporları Kulübü ve Bireysel sonuçlar; 1. Gökay Gülhep, 2. Turhan Melih Aydıner, 3. Kazım Polat, olarak sonuçlandı. Gökay Gülhep, 10 kg. 800 gr.'lık bir orfoz balığı avladı.

8 TAKIM FİNALDE YARIŞACAK

Foça'da yapılan birinci etap ve Marmara Bölgesi takımları için 27-29 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Gökçeada'da yapılacak ikinci etap elemelerinde en iyi dereceyi yaparak ilk 8'e giren takımlar; 24-26 Haziran tarihlerinde Muğla/Fethiye'de gerçekleşecek final müsabakalarında Türkiye şampiyonu olmak için yarışacak. Şampiyonada en iyi dereceyi yapan 8 sporcu, ülkemizi Yunanistan Hermoupolis'te, 15-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Şampiyonasında temsil edecek milli takım kadrosunu oluşturacak.

SU ALTI AVCILARINDAN SAYGI DURUŞU

Yarışmanın bir gün öncesinde, Foça Cumhuriyet Meydanı'nda, açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor Foça İlçe Müdürü Kemal Bulut, Foça Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve TSSF Yöneticileri, hakemler ve sporcular katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, açılış konuşmasını yaptı. Katılımcılar, Atatürk anıtına, Atatürk'e saygılarının ifadesi olarak çiçek sundu.

"EN ÖNEMLİ BRANŞLARDAN BİRİ"

Doç. Dr. Şahin Özen konuşmasında, "Her yeni gün aldığımız ayrı bir şehit haberiyle büyük üzüntü duyuyoruz. Vatan savunmasında şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyoruz. Ailelerine sabırlar diliyor, bu uğurda yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu olarak katıldığımız pek çok şampiyonada, ülkemizi başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Nisan ayı başında su altı hokeyinde dünya 2.'si olan erkek milli takımımız ve geçtiğimiz ay ülkemizde organize edilen Paletli Yüzme Dünya Kupasında aldığımız altın, gümüş ve bronz madalyalarla büyük gurur duyuyoruz. Zıpkınla balık avı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun en önemli branşlarından bir tanesidir. Zıpkınla balık avlamak, sporcunun kendi nefesi ile 5 saat ve belli süreler içerisinde, zor şartlar altında mücadele etmesi neticesinde en usta avcıyı belirlediğimiz bir yarışmadır. Bu organizasyonu özellikle sahil kasabalarında, denizci kentlerde düzenlemekteki amacımız, su altı kültürünü aşılamak ve tanıtımını sağlamaktır. Balık avının, sadece av değil, bir spor olarak ta yaygınlaşması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle yerel yönetim katkılarının çok önemli olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu anlamda Foça Belediyemize, Kaymakamlığımıza ve İzmir Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Katılan tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Sualtı Avcıları Foça’da Yarıştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber