Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 14:25 Yorum: 0

Suç makinesine 10 yıl hapis

Kayseri'de ayrı zamanlarda iki farklı kişiyi dolandırarak paralarını alıp kayıplara karışan ve iki ayrı suçtan yargılanan sanığa toplam 10 yıl hapis...

Suç makinesine 10 yıl hapis

Kayseri'de ayrı zamanlarda iki farklı kişiyi dolandırarak paralarını alıp kayıplara karışan ve iki ayrı suçtan yargılanan sanığa toplam 10 yıl hapis cezası verildi. Duruşmaya katılmayan 31 yaşındaki sanığın, Eskişehir, Bursa ve İzmir gibi 11 farklı ilde daha dosyası bulunduğu öğrenildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada sanık İ.Ş.(31) ve şikayetçi mağdur A.K.(29) duruşmaya katılmazken, sanık avukatı hazır bulundu.

İlk davanın iddianamesinde, 29 Ekim 2013'te iddiaya göre internet üzerinden İ.Ş.'nin paylaştığı eleman alınacağı ilanını gören A.K. ile telefonda konuşan İ.Ş. önce özgeçmişini göndermesini istediği, daha sonra A.K.'yi işe aldığını ve dosya masrafı olarak 120 TL bankaya yatırması gerektiğini belirtti. A.K.'nin 120 TL'yi bankaya yatırmasının ardından kayıplara karıştığı iddiasıyla yargılanan sanık İ.Ş.'ye mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu bu suçtan 5 yıl hapis, 2 bin 40 TL adli para cezası verdi.

Aynı sanığın yargılandığı ikinci davada ise 28 Ekim 2014'te İ.Ş., kendisini iş dekorasyoncusu olarak tanıttığı şikayetçi taksi şoförü İ.E.'ye sürekli kendisini işe getirip, götürmesi konusunda anlaştı. Taksi şoförünün güvenini sağlayan İ.Ş. daha sonra sürekli para ihtiyacı olduğunu söyleyerek, İ.E.'den 400 TL aldıktan sonra ortadan kayboldu. Duruşmaya katılmayan sanık İ.Ş.'ye 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yapılan yargılama sonucu bu suçtan da 5 yıl hapis, 2 bin 200 TL adli para cezası verdi.

İki suçtan toplam 10 yıl hapis, 4 bin 240 TL adli para cezası alan sanığın, ayrıca Eskişehir, Bursa ve İzmir'in de aralarında olduğu 11 farklı ilde daha dosyası bulunduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber