Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 18:53 Yorum: 0

Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği'nden Vali Tuna'ya ziyaret

ESKİŞEHİR (AA) - Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Vali...

Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği'nden Vali Tuna'ya ziyaret

ESKİŞEHİR (AA) - Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Vali Tuna, Seyitgazi ilçesi Arslanbeyli köyünde bulunan Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Türbesi'nin ve avlu içerisinde bulunan külliyenin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti. 

Amaçlarının Eskişehir'deki kültür turizmini geliştirmek olduğunu belirten Vali Tuna, bunun için ellerinden ne geliyorsa yapmak istediklerini ifade etti.

Kültür Başkentliği süreci içerisinde yapılan çalışmaların önemine dikkati çeken Vali Tuna, bu kapsamda Eskişehir’in geçmişten gelen tarihine sahip çıktıklarını sözlerine ekledi.  

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler projesi kapsamında, Sücaadin Veli Türbesi'nin yenilendiğini aktaran Başkan Balcı, yapılan bu hizmetin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, Vali Tuna'ya teşekkür etti.

Başkan Balcı, gelecek aylarda düzenlenecek olan Uluslararası Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma etkinlikleri hakkında, Vali Tuna'ya bilgi verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber