Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Eylül 2016 - 09:38 Yorum: 0

Sucuk yaparken kaliteden taviz vermeyin

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte sucuk yapmayı düşünenlere lezzetli sucuğun püf noktalarını anlatan 32 yıldır baharat satışı yapan Ali...

Sucuk yaparken kaliteden taviz vermeyin

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte sucuk yapmayı düşünenlere lezzetli sucuğun püf noktalarını anlatan 32 yıldır baharat satışı yapan Ali Eldek, "Kaliteden kaçmayın, yapacağınız sucuğun malzemesini özenle seçin" dedi.

Baharat fiyatlarının geçtiğimiz yılki fiyatlarla aynı olduğunu ifade eden Ali Eldek, 10 kiloluk bir sucuk için hazırlanan malzemenin fiyatının 18 TL ile 22 TL arasında değiştiğini söyledi. Sucuk yapmayı düşünen vatandaşların kaliteli baharat tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Ali Eldek, "2 TL ile 4 TL ile mal pahalı olmaz. Yapılacak olan sucuğun malzemesi özenle seçilmeli. Geçtiğimiz yıl ile fiyatlarımız aynı, herhangi bir zam yok" dedi.

Soyulmuş sarımsak fiyatlarında da herhangi bir artış olmadığını açıklayan Ali Eldek, "Bu yıl mahsul az gibi görünüyordu ama fiyatlarda herhangi bir artış yok. Bağırsakların fiyatları da çeşidine göre değişiyor. 45-50 kalibre dediğimiz genişlikte olanlar var. Bunların metresi 50 kuruş ile 80 kuruş arasında değişiyor. Ancak en ideali 60 kuruşluk olan bağırsağımızdır" dedi.

Sucuk yapacak olanlara tavsiyelerde bulunan Ali Eldek, " 10 kiloluk bir sucuk için etin yüzde 20'sinin yağlı olması gerekmekte. Çünkü sucuk kendi yağında pişebilmeli. Orta acılı bir sucuk için 500 gram Nazilli'nin toz biberi, 200 gram Kahramanmaraş'ın acı biberi, 100 gram kimyon, 100 gram baharat, 200 gram tuz, 20 metre bağırsak, 700 ile 1 Kilo arasında da sarımsak kullanılmalı. Sucuğun malzemesi kadar pişirilme yöntemi de önemlidir. Sucuğu kesinlikle güneş gören bir yere asmayacağız. Serin ve gölge olan bir yerde 4 ile 8 gün arasında bekletmeliyiz" dedi.

Sucuk yaparken kaliteden taviz vermeyin

Sucuk yaparken kaliteden taviz vermeyin

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber