Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 16:08 Yorum: 0

SÜ'de Araştırma ve Uygulama Merkezleri Proje Çalıştayı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü ve SÜ Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen "Araştırma Uygulama Merkezleri 2015 Proje...

SÜ'de Araştırma ve Uygulama Merkezleri Proje Çalıştayı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü ve SÜ Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen "Araştırma Uygulama Merkezleri 2015 Proje Çalıştayı" gerçekleşti.

Beyşehir Anamas Otel’de gerçekleştirilen 2 gün süren, araştırma ve uygulama merkezlerine yönelik proje hazırlama, destek programları, ulusal ve uluslararası fon kaynakları kullanımı gibi konuların değerlendirildiği çalıştayda geleceğe dönük projeler ve bu projeler için neler yapılabileceği de ele alındı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, araştırma ve uygulama merkezlerinin üniversiteler açısından olukça önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle gerek merkezler arasında uygulamalarda birliği sağlayabilmek, gerek bu merkezlerin kapasitelerini artırabilmek gerekse daha fazla proje üretmelerini sağlayabilmek adına Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğünü kurduklarını belirten Gökbel, "Bu koordinatörlüğümüz çalışmalarına başladı. Şu an merkez sayımız 35 ulaştı. En son yer tahsisi konusunda da bir gelişme sağladık, beraberce çalışmaların sağlamak adına Merkezler ve Koordinatörlükler Binası adı altında eski BESYO binasını tahsis ettik" diye konuştu.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ise Teknokent olarak gerek merkezlere gerekse akademisyenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Akademisyenler ve merkezlerde yapılan özellikle uluslararası projelerde hiç sınır olmadığına işaret eden Sade, "Bizden ne talep ediliyorsa destek oluyoruz. Dil konusunda destek oluyoruz. Görevli personelimiz zaten projeyi yürüten hocayla birlikte bütün işlemleri yürütüyor. Proje konusunda her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Özmen de çalıştayın merkez için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Çalıştaya SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber