Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

SÜ'de Yaşam Boyu Psikosomatik Tıp kongresi yapıldı

KONYA (AA) - Konya'da 12. Uluslararası Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi gerçekleştirildi.Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Pisikosomatik Tıp Derneği, Selçuk Üniversitesi...

SÜ'de Yaşam Boyu Psikosomatik Tıp kongresi yapıldı

KONYA (AA) - Konya'da 12. Uluslararası Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi gerçekleştirildi.

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Pisikosomatik Tıp Derneği, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı işbirliğinde düzenlenen kongrenin 3 gün süreceği bildirildi.

Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Bilge Burçak Annagür, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki kongrede, Hz. Mevlana'nın toplum genelinde insanların acılarının dindirilmesinde ve hayattan kopmadan geleceğe ümitle bakmasında çok önemli görevler ifa ettiğini, bu bağlamda kongre temasını "Yaşam Boyu Psikosomatik Tıp" olarak belirlediklerini söyledi.

Kongrede amaçlarının insan sağlığı ve hastalıklarının biyolojik ve psikososyal bütünlüğünü vurgulamak ve modern psikiyatrinin son yaklaşımlarını interaktif şekilde katılımcılarla paylaşmak olduğunu belirten Annagür, "3 günlük kongremizde 62 konuşmacı eşliğinde 13 panel, 10 kurs ve 3 konferans sunulacaktır" dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise fiziksel hastalığı olan ya da cerrahi girişim uygulanan hastalarda görülen ruhsal kriz ve hastalıkların araştırılması, tanısı, tedavisi, izlenmesi ve önlenmesine dönük hizmet sunan bir psikiyatri disiplini olan "Liyezon Psikiyatrisi"nin güncel konularla desteklenmesini oldukça önemsediğini vurguladı.

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi'nin işbirliği yaptığı tüm bölümlere ruh sağlığı konusunda önemli destek verdiğini anlatan Gökbel, "Ortak çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusunda işbirliği yapmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde gerek hasta gerek hasta yakını gerekse hekim psikolojisi düşünüldüğünde bu alanın ne denli önemli olduğu görülebilir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panel, kurs ve konferanslara geçildi. Kongrenin 3 gün süreceği öğrenildi.

Kongreye, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Özkan Öztürk ve akademisyenler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber